Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Υεμένη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Υεμένη. Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, στα πλαίσια της αγανάκτησης που έχει πυροδοτήσει η αντι-ισλαμική ταινία που ευθύνεται για την επίθεση στη Βεγγάζη.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα των γραφείων ασφαλείας της πρεσβείας και αργότερα εισέβαλαν στο κτίριο. Οι φύλακες άνοιξαν πυρ και αναφέρθηκαν απώλειες και στα δύο στρατόπεδα. Λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Οι διαδηλωτές φέρεται να υποκινούνται από τον υιό του πρώην προέδρου της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, ο οποίος είχε παραιτηθεί έπειτα από 33 χρόνια στην εξουσία. Ο αντικαταστάτης του Abdurabuh Mansur Hadi, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε προσπαθεί να αναδιοργανώσει τα στρατεύματα, ώστε να φέρει σταθερότητα στη χώρα (Bloomberg).

Περισσότερα για την επίθεση στη Βεγγάζη στη LiFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM