Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Υεμένη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Υεμένη. Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, στα πλαίσια της αγανάκτησης που έχει πυροδοτήσει η αντι-ισλαμική ταινία που ευθύνεται για την επίθεση στη Βεγγάζη.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα των γραφείων ασφαλείας της πρεσβείας και αργότερα εισέβαλαν στο κτίριο. Οι φύλακες άνοιξαν πυρ και αναφέρθηκαν απώλειες και στα δύο στρατόπεδα. Λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Οι διαδηλωτές φέρεται να υποκινούνται από τον υιό του πρώην προέδρου της Υεμένης, Ali Abdullah Saleh, ο οποίος είχε παραιτηθεί έπειτα από 33 χρόνια στην εξουσία. Ο αντικαταστάτης του Abdurabuh Mansur Hadi, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε προσπαθεί να αναδιοργανώσει τα στρατεύματα, ώστε να φέρει σταθερότητα στη χώρα (Bloomberg).

Περισσότερα για την επίθεση στη Βεγγάζη στη LiFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM