Νεκρός από ρουκέτα ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βεγγάζη

Νεκρός από ρουκέτα ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βεγγάζη Facebook Twitter
0

Νεκροί είναι ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη και τρία ακόμα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας, σύμφωνα με το Reuters . Το πρακτορείο αναφέρει ότι σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτα στη Βεγγάζη, σε ένα ξέσπασμα βίας που οδήγησε σε άγριες συγκρούσεις. Σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο τον οποίο το πρακτορείο δεν κατονομάζει, «ο Αμερικανός πρέσβης και τρία μέλη του προσωπικού σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι έριξαν ρουκέτες εναντίον τους»


Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σε δήλωσή της αργά την Τρίτη, επιβεβαίωσε το θάνατο του διπλωμάτη των ΗΠΑ, ο οποίος δεν εντοπίστηκε, και καταδίκασε την επίθεση κατά του προξενείου στη Βεγγάζης.

Το ξέσπασμα της βίας  στη Βεγγάζη ακολούθησαν διαμαρτυρίες στη γειτονική Αίγυπτο, όπου οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, κατέβασαν τη σημαία και την έκαψαν, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με αφορμή μια αμερικανική ταινία που, κατά τους ισλαμιστές,, προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Η ταινία αυτή έχει τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» και σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και η Wall Street Journal, πρόκειται για βίντεο που προωθήθηκε με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου,από τον ιερέα Terry Jones, ο οποίος είχε πυροδοτήσει τις εξεγέρσεις στο Αφγανιστάν το 2010, όταν είχε απειλήσει ότι θα κάψει το Κοράνι.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ