Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
EPA/LUCA PIERGIOVANNI
0

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε, αξιώνοντας η αστυνομία να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό και να συμπεριφέρεται καλύτερα στους πλανόδιους πωλητές, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο ενός Σενεγαλέζου.

Χθες, ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, ο Μάμε Μπάγιε Ντιάγε υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.

Την ίδια νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από την οποία πέθανε ο Ντιάγε.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πλατεία στη συνοικία Λαβαπιές δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της αστυνομίας Facebook Twitter
Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία. EPA/LUCA PIERGIOVANNI

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με την αστυνομική παρενόχληση» και φώναζαν «Δολοφόνοι αστυνομικοί».

Η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, μια εκπρόσωπος τύπου του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM