Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter
2

Δέκα αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και έξι άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Μαδρίτης μετά τον θάνατο ενός σενεγαλέζου παράνομου πλανόδιου πωλητή, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

«Ο αριθμός των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί της εθνικής αστυνομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

Η δημοτική αστυνομία δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Εξάλλου συνελήφθησαν έξι άτομα ισπανικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος και μια γυναίκα, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία.

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter

Οι συγκρούσεις, κάτι ασυνήθιστο στην ισπανική πρωτεύουσα, ξέσπασαν γύρω στις 22:30 (ώρα Ελλάδας), στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο ενός 30χρονου Σενεγαλέζου. Ο Μαμ Εμπαγέ Ντιαγέ ήταν παράνομος πλανόδιος πωλητής στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, τη διασημότερη της Μαδρίτης, σύμφωνα με μαρτυρίες Σενεγαλέζων.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, πλάκες που ξεκόλλησαν από τα πεζοδρόμια και μπουκάλια σ' ένα όχημα της πρυοσβεστικής και στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες απάντησαν κυρίως με σφαίρες από καουτσούκ. Στους γειτονικούς δρόμους και πιο μακρυά, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ποδήλατα.

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης διευκρίνισαν πως ο άνδρας είχε βρεθεί αναίσθητος στον δρόμο από περίπολο της αστυνομίας. Όταν έφθασαν οι πρώτες βοήθειες, «υπήρχε μια περίπολος της δημοτικής αστυνομίας που περνούσε από εκεί και τον είδε πρώτη, του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον επαναφέρουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης δράσης.

Όμως Σενεγαλέζοι, με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποστήριξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν στην καταδίωξή του από τη δημοτική αστυνομία.

Η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Σιφουέντες εξέφρασε σήμερα το πρωί τη λύπη της για τον θάνατό του υποστηρίζοντας ωστόσο πως οφείλεται αναμφίβολα σε «φυσικά αίτια».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια