Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter
2

Δέκα αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και έξι άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο της Μαδρίτης μετά τον θάνατο ενός σενεγαλέζου παράνομου πλανόδιου πωλητή, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

«Ο αριθμός των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί της εθνικής αστυνομίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν περισσότεροι τραυματίες μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας.

Η δημοτική αστυνομία δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Εξάλλου συνελήφθησαν έξι άτομα ισπανικής εθνικότητας, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος και μια γυναίκα, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία.

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter

Οι συγκρούσεις, κάτι ασυνήθιστο στην ισπανική πρωτεύουσα, ξέσπασαν γύρω στις 22:30 (ώρα Ελλάδας), στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο ενός 30χρονου Σενεγαλέζου. Ο Μαμ Εμπαγέ Ντιαγέ ήταν παράνομος πλανόδιος πωλητής στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, τη διασημότερη της Μαδρίτης, σύμφωνα με μαρτυρίες Σενεγαλέζων.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, πλάκες που ξεκόλλησαν από τα πεζοδρόμια και μπουκάλια σ' ένα όχημα της πρυοσβεστικής και στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες απάντησαν κυρίως με σφαίρες από καουτσούκ. Στους γειτονικούς δρόμους και πιο μακρυά, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ποδήλατα.

Συλλήψεις, τραυματισμοί και επεισόδια στη Μαδρίτη για τον θάνατο ενός παράνομου πλανόδιου πωλητή από τη Σενεγάλη Facebook Twitter

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης διευκρίνισαν πως ο άνδρας είχε βρεθεί αναίσθητος στον δρόμο από περίπολο της αστυνομίας. Όταν έφθασαν οι πρώτες βοήθειες, «υπήρχε μια περίπολος της δημοτικής αστυνομίας που περνούσε από εκεί και τον είδε πρώτη, του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον επαναφέρουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης δράσης.

Όμως Σενεγαλέζοι, με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποστήριξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν στην καταδίωξή του από τη δημοτική αστυνομία.

Η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Κριστίνα Σιφουέντες εξέφρασε σήμερα το πρωί τη λύπη της για τον θάνατό του υποστηρίζοντας ωστόσο πως οφείλεται αναμφίβολα σε «φυσικά αίτια».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια