«Εισφορά υγείας»: Το Κεμπέκ θα επιβάλει φόρο στους ανεμβολίαστους

«Εισφορά υγείας»: Το Κεμπέκ θα επιβάλει φόρο στους ανεμβολίαστους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Το Κεμπέκ, η καναδική επαρχία που πλήττεται από το κύμα της παραλλαγής Όμικρον, θα επιβάλει τις επόμενες εβδομάδες έναν νέο φόρο, την αποκαλούμενη «εισφορά υγείας», την οποία θα καταβάλουν μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.

«Εξετάζουμε μια εισφορά υγείας» για «όλους τους ενήλικους που αρνούνται να εμβολιαστούν» επειδή οι άνθρωποι αυτοί «συνιστούν οικονομικό βάρος για όλους τους κατοίκους του Κεμπέκ» ανέφερε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκό.

Σύμφωνα με τον Λεγκό, το 10% των κατοίκων που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία δόση εμβολίου, δεν θα πρέπει να «βλάπτει» το 90% που έχει εμβολιαστεί. «Δεν θα οφείλουν όλοι να πληρώνουν» την εισφορά, επέμεινε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας θέλει να είναι «σημαντικό το ποσό» που θα καλούνται να καταβάλουν οι ανεμβολίαστοι.

«Καταλαβαίνω και συναισθάνομαι τη γκρίνια σε βάρος της μειονότητας των ανεμβολίαστων οι οποίοι, κατ’ αναλογία, κατακλύζουν τα νοσοκομεία μας» πρόσθεσε.

Ο Λεγκό είπε ότι το 10% των ανεμβολίαστων αντιπροσωπεύει το 50% των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σχολιάζοντας ότι αυτή η κατάσταση είναι «σοκαριστική».

Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας, το Κεμπέκ ανακοίνωσε στις 30 Δεκεμβρίου την εκ νέου επιβολή ορισμένων περιορισμών, όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια. Συνολικά, 2.742 άνθρωποι που νοσούν από την Covid-19 νοσηλεύονται και οι 255 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Οι νοσηλείες αυξάνονται και στο Οντάριο, τη γειτονική και πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά. Στα νοσοκομεία της επαρχίας νοσηλεύονται 3.220 άνθρωποι (+753 εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο) και οι 477 σε ΜΕΘ (+39 εισαγωγές).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM