ΕΕ κατά Ρωσίας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου σε Ευρωπαίους αξιωματούχους - Έχουμε το δικαίωμα για αντίμετρα

ΕΕ: Η ΕΕ έχει δικαίωμα να λάβει μέτρα ως απάντηση στη Ρωσία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την καταδίκη της ΕΕ για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και σε έξι ακόμα Ευρωπαίους αξιωματούχους εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι «απαράδεκτη, δεν έχει καμία νόμιμη βάση και είναι εντελώς ανεδαφική». Παράλληλα, σημειώνει ότι στοχεύει απευθείας την ΕΕ και όχι μόνο τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται.

Τέλος, τονίζεται ότι «η ΕΕ έχει το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών».

Ο Σασόλι απαντά στη Ρωσία: Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Νταβίντ Σασόλι καταδίκασε την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις εναντίον εκείνου και άλλων επτά Ευρωπαίων αξιωματούχων επειδή υπερασπίσθηκαν τον αντικαθεστωτικό Αλεξέι Ναβάλνι και ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

«Όπως φαίνεται, δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο Κρεμλίνο; Δεν αμφέβαλλα...Καμία κύρωση ή εκφοβισμός δεν θα εμποδίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εμένα να υπερασπισθώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την δημοκρατία. Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM