ΕΕ κατά Ρωσίας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου σε Ευρωπαίους αξιωματούχους - Έχουμε το δικαίωμα για αντίμετρα

ΕΕ: Η ΕΕ έχει δικαίωμα να λάβει μέτρα ως απάντηση στη Ρωσία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την καταδίκη της ΕΕ για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και σε έξι ακόμα Ευρωπαίους αξιωματούχους εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι «απαράδεκτη, δεν έχει καμία νόμιμη βάση και είναι εντελώς ανεδαφική». Παράλληλα, σημειώνει ότι στοχεύει απευθείας την ΕΕ και όχι μόνο τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται.

Τέλος, τονίζεται ότι «η ΕΕ έχει το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών».

Ο Σασόλι απαντά στη Ρωσία: Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Νταβίντ Σασόλι καταδίκασε την απόφαση της Μόσχας να επιβάλει κυρώσεις εναντίον εκείνου και άλλων επτά Ευρωπαίων αξιωματούχων επειδή υπερασπίσθηκαν τον αντικαθεστωτικό Αλεξέι Ναβάλνι και ζήτησαν την απελευθέρωσή του.

«Όπως φαίνεται, δεν είμαι ευπρόσδεκτος στο Κρεμλίνο; Δεν αμφέβαλλα...Καμία κύρωση ή εκφοβισμός δεν θα εμποδίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εμένα να υπερασπισθώ τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την δημοκρατία. Οι απειλές δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ