Δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Tο Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για την επίθεση αυτοκτονίας»

Δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Tο Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για την επίθεση αυτοκτονίας» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Μία δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Τουρκία: «Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ» Facebook Twitter

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

ΗΠΑ και Γαλλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από την περιοχή

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να «φύγουν αμέσως», μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν Νταβίντ Μαρτινόν προειδοποίησε ότι μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να πλήξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

«Προς όλους τους φίλους μας στο Αφγανιστάν: αν βρίσκεστε κοντά στις πύλες του αεροδρομίου, φύγετε όσο το δυνατό γρηγορότερα, μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να σημειωθεί», έγραψε ο Μαρτινόν στο Twitter.

 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Times, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών από την επίθεση που σημειώθηκε στην Πύλη Αμπέι, απέναντι από το ξενοδοχείο Μπάρον. Επίσης, μια πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε μεταξύ των Γερμανών στρατιωτών.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.


 

Δεκατρείς νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ, ανέφερε αργότερα πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν.

Δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Tο Ισλαμικό Κράτος υπεύθυνο για την επίθεση αυτοκτονίας» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχουν μεταξύ των θυμάτων ούτε Αφγανοί πολίτες Ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM