ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Δραματική παραδοχή Βαλς: Η χώρα θα πρέπει να αναμένει περισσότερες επιθέσεις και αθώα θύματα

Δραματική παραδοχή Βαλς: Η χώρα θα πρέπει να αναμένει περισσότερες επιθέσεις και αθώα θύματα Facebook Twitter
1

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε σήμερα το βράδυ πως η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα», τονίζοντας πως «χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή».


«Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.


«Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν την προέκταση εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα ακόμη εξάμηνο, στον τραγικό απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, με το Ισλαμικό Κράτος ν' αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων ψηφίστηκε με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά, σήμερα τα ξημερώματα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM