Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: 90 δολάρια πληρώθηκε μία από τις δολοφόνους - Πίστευε ότι έκανε «φάρσα με baby oil»

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: 90 δολάρια πληρώθηκε μία από τις δολοφόνους - Πίστευε ότι έκανε «φάρσα με baby oil» Facebook Twitter
0

Μία ινδονήσια γυναίκα, που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε ότι πληρώθηκε περίπου 90 δολάρια για την επίθεση, η οποία νόμιζε πως ήταν φάρσα.

Στελέχη της πρεσβείας της Ινδονησίας συνάντησαν την 25χρονη Siti Aisyah, στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Η ίδια τούς είπε πως κάποιοι την πλήρωσαν για να ρίξει στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ «baby oil», στο πλαίσιο μιας φάρσας τηλεοπτικής εκπομπής. Δεν είπε ποιοι ήταν αυτοί που τής έδωσαν τα χρήματα, μόνο πως έμοιαζαν Γιαπωνέζοι ή Κορεάτες.

Σημειώνεται πως η μαλαισιανή αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ναμ προήλθε από ένα ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο γνωστό ως νευροτοξικό παράγοντα VX, που θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο παράγοντας VX είναι άγευστο και άοσμο χημικό, και η χρήση του απαγορεύεται με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα, εκτός από χρήση «έρευνας ή ιατρικών ή φαρμακευτικών λόγων».

Η αστυνομία στη Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα πως θα διενεργήσει έλεγχο στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ για πιθανό εντοπισμό τοξικών χημικών ουσιών.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ εξέπνευσε μετά από επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την περασμένη Δευτέρα, ενώ προετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Μακάου. Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν δηλώσει πως ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο κινεζικό έδαφος του Μακάου υπό την προστασία του Πεκίνου, εκτελέστηκε από βορειοκορεάτες πράκτορες.

Πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου δείχνουν δύοι γυναίκες να επιτίθενται στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος αργότερα φαίνεται να ζητά ιατρική βοήθεια από υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Μια βιετναμέζα γυναίκα και ένας βορειοκορεάτης έχουν συλληφθεί επίσης. Τουλάχιστον άλλα επτά άτομα καταζητούνται.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάσκεψη του Μονάχου: «Πυρά» Βανς κατά των ΕΕ για την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία - Ψυχρολουσία στην αίθουσα

Διεθνή / Διάσκεψη του Μονάχου: «Πυρά» Βανς κατά της ΕΕ για την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία - Ψυχρολουσία στην αίθουσα

Η ομιλία του χαρακτηρίστηκε από σκληρή ρητορική, ιδιαίτερα στο ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας, της μετανάστευσης και της ελευθερίας του λόγου, προκαλώντας αμηχανία και «παγωμάρα» στις ευρωπαϊκές ηγεσίες που παρακολούθησαν τις δηλώσεις του.
LIFO NEWSROOM
Το καταφύγιο ακτινοβολίας του Τσερνόμπιλ χτυπήθηκε από ρωσικό drone, λέει η Ουκρανία

Διεθνή / Η σαρκοφάγος του Τσερνόμπιλ χτυπήθηκε από ρωσικό drone, λέει η Ουκρανία

Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, δηλώνοντας ότι «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχεύουν πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας» και ότι «οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Όχι σε συμφωνία ειρήνης που θα ισοδυναμούσε με την «παράδοση» της Ουκρανίας

Διεθνή / Μακρόν: Όχι σε συμφωνία ειρήνης που θα ισοδυναμούσε με την «παράδοση» της Ουκρανίας

Ο Μακρόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, διερωτήθηκε αν και κατά πόσον ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ειλικρινά» διατεθειμένος να δεχτεί «διαρκή» κατάπαυση του πυρός
LIFO NEWSROOM
Ο Αλόνζο Ντέιβις, καλλιτέχνης που εξερεύνησε τη μαύρη ταυτότητα και δύναμη, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Διεθνή / Ο Αλόνζο Ντέιβις, καλλιτέχνης που εξερεύνησε τη μαύρη ταυτότητα και δύναμη, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Ο Ντέιβις άφησε πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στην τέχνη και στον πολιτικό ακτιβισμό, με έργα που συνεχίζουν να εμπνέουν και να προκαλούν προβληματισμό
LIFO NEWSROOM