Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή

Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Ρώμης έχουν στρατολογήσει γεράκια για να τρομάζουν τα ψαρόνια τα οποία δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα με την αφόδευσή τους.

Τα πουλιά περνούν από την πόλη στα τέλη του φθινοπώρου καθώς μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα για το χειμώνα, λερώνοντας τα λιθόστρωτα και τις όχθες του ποταμού.

Η κατάστασή έχει αρχίσει να ενοχλεί τους κατοίκους και τους τουρίστες, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν ομπρέλες για να αποφύγουν τα περιττώματα.

Μέρος του δρόμου που διέρχεται κατά μήκος του ποταμού Τίβερη έκλεισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επειδή τα πουλιά είχαν αφήσει πολλά περιττώματα.

Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή Facebook Twitter
Να τι αφήνουν τα ψαρόνια στο πέρασμά τους

Οι αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν γεράκια μετά το τελευταίο περιστατικό.

Δεν είναι σαφές όταν τα αρπακτικά πτηνά θα πετούν στον ουρανό, αλλά η δουλειά τους θα είναι να τρομάξουν τα πουλιά και να τα διώχνουν μακριά από δέντρα και δρόμους.

Το αρμόδιο τμήμα που είναι επιφορτισμένο με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, δήλωσε ότι το μέτρο αποτελούσε μια «οικολογική και φυσική λύση» για το πρόβλημα.

Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων καταδίκασαν όμως την πρωτοβουλία ως «βάρβαρη» ενώ η ιδέα πως γεράκια θα πετούν στην πόλη, έχει διχάσει τους κατοίκους.

«Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας λέει ότι η χρήση γερακιών για την καταπολέμηση των πτηνών δεν είναι σκληρή, αλλά αυτό είναι ντροπή και έτσι  δικαιολογούν μια σκληρή και αναχρονιστική μέθοδο», δήλωσε ο Rinaldo Sidoli, υπεύθυνος επικοινωνίας για τον οργανισμό Animalisti Italiani.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM