Die Welt: «Ηταν η τελευταια νίκη της Μέρκελ»

Die Welt: «Ηταν η τελευταια νίκη της Μέρκελ» Facebook Twitter
EPA
0

Για την «τελευταια νίκη της Μέρκελ» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt σχολιάζοντας την εκλογή της Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ.

«Η μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έδειξε οτι συνεχίζεται η γραμμή Μέρκελ», γράφει η Die Welt σχολιάζοντας την εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ στην προεδρία του CDU. «Ηταν η τελευταια νίκη της Μέρκελ», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Για «συνέχιση της μητριαρχίας» κάνει λόγο η Die Zeit, εκτιμώντας ότι «για πρώτη φορά στη γερμανική μεταπολεμική περίοδο, ίσως ακόμη και για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα τόσο μεγάλο κομμάτι εξουσίας πέρασε από μια γυναίκα σε μια άλλη γυναίκα. Η προσπάθεια να τερματιστεί ή και να αναθεωρηθεί η δεκαοχτάχρονη φάση της γυναικείας κυριαρχίας στο πολιτικό στυλ και το ύφος τελικά απέτυχε», σημειώνει η Die Zeit.

Οι περισσότερες εφημερίδες βλέπουν πάντως μέρα τη χθεσινή αναμέτρηση για την ηγεσία του CDU ένα διασπασμένο κόμμα. «Από τη μία πλευρά βλέπουμε την ομάδα AKK (από τα αρχικά της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ) που σηματοδοτεί μια στροφή στο πολιτικό κέντρο και από την άλλη τους 'Μερτσενιστές', που φωνάζουν υπέρ μιας πιο συντηρητικής πολιτικής», σχολίασε η αυστριακή Der Standard.

Η Nürnberger Nachrichten θεωρεί ότι πλέον η πρώτη αποστολή της νέας προέδρου είναι να ξεπεράσει τα χαρακώματα: «Θα πρέπει να συνενώσει ένα κόμμα μέσα από πολλές ρωγμές», γράφει.

Κατά τη γνώμη της Berliner Zeitung, η ΑΚΚ θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί στον οικονομικό φιλελευθερισμό, τον οποίο εκπροσωπούσε ο Μερτς στην εσωκομματικη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. «Το αποτέλεσμα ήταν τόσο οριακό που θα είναι δύσκολο να μην πάρει η Καρενμπάουερ σοβαρά υπόψιν την άποψη Μερτς».

Η βερολινέζικη εφημερίδα θεωρεί την εκλογική νίκη της ΑΚΚ ως ένδειξη συνέχισης της πολιτικής της Μέρκελ, όπως και η αυστριακή Die Presse που γράφει: «Το κόμμα ψήφισε για τη συνέχιση του Μερκελισμού».

Η Handelsblatt βλέπει τη δημοκρατία ως τον τρίτο νικητή του Συνεδρίου στο Αμβούργο - εκτός της Κραμπ Καρενμπάουερ και της Μέρκελ. «Εκείνοι που έζησαν τις δύο ψηφοφορίες και τη σχετική ένταση στη συνεδριακή αίθουσα του Αμβούργου θα μπορούσαν να δουν ότι το CDU μπορεί επίσης να συζητάει», τονίζει η Handelsblatt.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM
Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Διεθνή / Τι είναι οι πύραυλοι Tomahawk και γιατί η Ουκρανία τους θέλει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συζητά την πιθανή πώληση πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία - Διαβάστε πώς θα επηρεάσουν την εμβέλεια και τους στόχους του Κιέβου, τους στρατιωτικούς περιορισμούς, τους κινδύνους κλιμάκωσης και τι σημαίνει διπλωματικά για ΗΠΑ και Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Ο Peter Howitt προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται αυστηρή ρύθμιση

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια φανταστική τεχνολογία με απίστευτες δυνατότητες. Όμως έχει επίσης τεράστια δύναμη να αντικαταστήσει ανθρώπινη εργασία, ακόμη και υψηλής εξειδίκευσης» ανέφερε μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Διεθνή / Wondermum vs Wonder Woman: Η «μάχη» μιας μητέρας με την αυτοκρατορία υπερηρώων DC

Η Γαλλίδα Λιζ Σομπέρον δίνει μάχη με τη DC Comics, που την κατηγορεί για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων λόγω του ονόματος της εφαρμογής της “Wondermum” - Μια αληθινή ιστορία «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» που συγκινεί τη Γαλλία
LIFO NEWSROOM