Ο δικαστής που εμπλέκεται στη συνεχιζόμενη δικαστική μάχη για την επιμέλεια των παιδιών των Πιτ και Τζολί θα απομακρυνθεί από την υπόθεση.

 

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει καθώς σήμερα διαπιστωθεί ότι «παραβίασε τις ηθικές του υποχρεώσεις», σύμφωνα με απόφαση που κατέθεσαν τρεις δικαστές.

 

Ο δικαστής John Ouderkirk, που χειρίζεται την υπόθεση της επιμέλειας στο διαζύγιο Τζολί-Πιτ, έδωσε στον 57χρονο Μπραντ Πιτ, περισσότερο χρόνο με τα πέντε ανήλικα παιδιά του πρώην ζευγαριού.

 

Αλλά η απόφασή του είναι πλέον άκυρη μετά από ανοιχτή ακρόαση του εφετείου στις 9 Ιουλίου.

 

Ο 19χρονος Maddox το μεγαλύτερο παιδί τους, δεν αποτελεί πλέον μέρος της υπόθεσης επιμέλειας.

 

Οι δικαστές αντέστρεψαν την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, που είχε απορρίψει το αίτημα της Τζολί να αποκλείσει τον Ouderkirk, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός δεν μπορεί να επιλεγεί ώστε να υπηρετήσει ως προσωρινός δικαστής της υπόθεσης.

 

Οι δικαστές που επέβλεψαν την ακρόαση νωρίτερα αυτό το μήνα σημείωσαν ότι η αποτυχία δημοσιοποίησης στοιχείων από τον Ouderkirk ότι παρείχε νομικές συμβουλές στον Πιτ «θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα αντικειμενικό μέρος (της υπόθεσης), ενήμερο για όλα τα γεγονότα» γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την αμεροληψία του Ouderkirk στην υπόθεση.

 

Δεν ήταν σαφές εάν η απόφαση είναι νομικά δεσμευτική, καθώς μια πηγή είπε στο People τον Μάιο ότι τίποτα δεν είχε αλλάξει ακόμη όσον αφορά την επίσημη αναφορά.

 

Δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευση της προηγούμενης απόφασης του δικαστή, η Τζολί υπέβαλε καταγγελία σε Εφετείο της Καλιφόρνιας σχετικά με την απόφαση του Ouderkirk και τη συνέχιση του ελέγχου της υπόθεσης. Τότε είχε ζητήσει την απομάκρυνση του δικαστή αλλά η πρότασή της δεν έγινε δεκτή.

 

Μια πηγή κοντά στην Τζολί ανέφερε στο People ότι «η κοινή επιμέλεια δεν είναι το ζήτημα στο οποίο αντιτίθεται η Αντζελίνα, υπήρχαν και άλλα ζητήματα ανησυχίας, αλλά οι δικαστικές διαδικασίες έχουν σφραγιστεί».

 

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δικηγόροι της Τζολί υποστήριξαν ότι «ο δικαστής Ouderkirk, αφαίρεσε από την Τζολί το δικαίωμα μιας δίκαιης δίκης, αποκλείοντας ως ακατάλληλα τα αποδεικτικά της στοιχεία σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών, αποδεικτικά στοιχεία κρίσιμα για την υπόθεσή της».

 

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι ο δικαστής αρνήθηκε να ακούσει τη συμβολή των ανηλίκων εφήβων σχετικά με τις εμπειρίες, τις ανάγκες ή τις επιθυμίες τους αναφορικά με την τύχη της επιμέλειάς τους.

 

Ο Ouderkirk προήδρευσε του γάμου των Πιτ και Τζολί το 2014 στο γαλλικό κτήμα της οικογένειάς τους, Château Miraval. Ήταν ένας από τους 20 παρευρισκόμενους στην εξαιρετικά στενή τελετή.

 

Η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016 και αυτή και η Πιτ κηρύχθηκαν νόμιμα ελεύθεροι το 2019 καθώς η οριστικοποίηση του διαζυγίου τους συνεχίζεται.

 

Με πληροφoρίες του People