Διάγγελμα Πούτιν για τις συντάξεις - Στα 60 θα συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες, στα 65 οι άνδρες

Διάγγελμα Πούτιν για τις συντάξεις - Στα 60 θα συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες, στα 65 οι άνδρες Facebook Twitter
EPA
0

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες της χώρας προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, που έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να είναι 60 χρόνια, αντί τα 63 που είχε προτείνει νωρίτερα η Ρωσική κυβέρνηση, και τα 65 για τους άνδρες.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε λάθος τις προτάσεις που είχε κάνει η νωρίτερα η κυβέρνηση, να συνταξιοτούνται δηλαδή οι γυναίκες στα 63 χρόνια από τα 55 που συνταξιοδοτούνται σήμερα.

Διευκρίνισε όμως ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να είναι βιώσιμο για αρκετά χρόνια. Τόνισε επίσης οτι το προσδόκιμο ζωής των Ρώσων είναι το υψηλότερο παγκοσμίως.

«Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη απόφαση, παρακαλούμε να το αντιμετωπίσετε με κατανόηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι «συνταξιοδοτικές παροχές» για όσους δεν έχουν ακόμη συνταξιοδοτηθεί

Για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία κατά τρία χρόνια, δίνοντας το δικαίωμα για τις γυναίκες μέχρι τα 37 τους χρόνια και για τους άνδρες έως τα 42.

Το δικαίωμα αυτό έχουν οι εργαζόμενοι σε τομείς όπως οι ανθρακωρύχοι, αυτοί που εργάζονται σε χημικές βιομηχανίες, θύματα του Τσερνόμπιλ καθώς και αυτοί που ανήκουν σε μικρούς αυτόχθονες πληθυσμούς του Βορρά.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης για όσους απολύουν πολίτες που βρίσκονται σε ηλικία προ-συνταξιοδότησης. Εξήγγειλε επίσης και ένα μέτρο για όσους προετοιμάζονται τώρα να συνταξιοδοτηθούν. Αυτοί θα μπορούν να βγουν έξι μήνες νωρίτερα.

Ο Πούτιν είπε ότι δεν του αρέσει καμία από τις προτεινόμενες επιλογές για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ότι οι Ρώσοι «δεν βλέπουν τίποτα καλό» καθώς δεν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν όπως το σχεδίαζαν.

Πρόσθεσε όμως, ότι με τη βοήθεια των προτεινόμενων αλλαγών η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αυξήσει τις συντάξεις κατά χιλιάδες ρούβλια κάθε χρόνο. Προειδοποίησε ότι θα έρθει μία εποχή που το κράτος θα χάσει χρήματα εάν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε ... είναι όμως αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης του προσδόκιμου ζωής των Ρώσων είναι ένας από τους υψηλότερους στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Οι προτάσεις του προέδρου θα επισημοποιηθούν ως τροπολογίες και θα υποβληθούν στην Κρατική Δούμα στο εγγύς μέλλον. Οι αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά από το 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ria Novosti

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM