Δεκάδες νεκροί στην Κένυα

Δεκάδες νεκροί στην Κένυα Facebook Twitter
0

Λουτρό αίματος σήμερα στη νοτιοανατολική Κένυα, όταν μία φυλή οπλισμένη με σπαθιά και βέλη σκότωσε 32 άτομα σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ξέσπασε τα ξημερώματα μάχη μεταξύ των φυλών Ποκόμο και Όρμο στον ποταμό Τάνα, όπου τραυματίστηκαν πάνω από τριάντα άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το CNN, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας Robert Kitur επιβεβαίωσε ότι έχασαν τη ζωή του τουλάχιστον 28 άτομα, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Οι μάχες μεταξύ των Ποκόμο και των Όρμο είναι συχνές καθώς υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις και από τις δύο μεριές.

Δεκάδες νεκροί στην Κένυα Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM