Βρετανία: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Τουλίπ Σιντίκ μετά από σκάνδαλο διαφθοράς

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Τουλίπ Σιντίκ μετά από σκάνδαλο διαφθοράς Facebook Twitter
Τουλίπ Σιντίκ
0

Η Τουλίπ Σιντίκ, υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και μέλος της κυβέρνησης των Εργατικών, υπέβαλε την παραίτησή της ύστερα από έντονη κριτική για τη σύνδεσή της με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, και κατηγορίες διαφθοράς.

Η Σιντίκ είναι ανιψιά της Σεΐχ Χασίνα, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς και είχε διαφύγει από το Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια αιματηρών διαδηλώσεων. Η υφυπουργός κατηγορήθηκε ότι έκανε χρήση ακινήτων στο Λονδίνο που συνδέονται με συνεργάτες της Χασίνα, ενώ αντιμετωπίζει έρευνες για τον ρόλο της οικογένειάς της σε υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων από έργο πυρηνικού σταθμού.

Παρά τις κατηγορίες, η Σιντίκ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Ωστόσο, η πίεση και η αρνητική δημοσιότητα την οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση της.

Σε επιστολή της προς τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, η Σιντίκ ανέφερε ότι ο ανεξάρτητος σύμβουλος Λόρι Μάγκνους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν παραβίασε τον υπουργικό κώδικα. Ωστόσο, η έκθεση του Μάγκνους επεσήμανε ότι η σύνδεσή της με το Μπαγκλαντές υπονόμευε την κυβερνητική αξιοπιστία.

Η Σιντίκ δήλωσε ότι ενήργησε με «διαφάνεια», αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να μην αποσπά την προσοχή από το έργο της κυβέρνησης. Ο Στάρμερ εξέφρασε τη «θλίψη» του για την αποχώρησή της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της.

Η Έμμα Ρέινολντς ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντα της Σιντίκ στο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, οι Συντηρητικοί κατηγόρησαν τον Στάρμερ για «κακή διαχείριση» της κατάστασης, επισημαίνοντας προβλήματα ηγεσίας στο κόμμα των Εργατικών

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM