Βρετανία: «Το 1,5 πέθανε» έγραψαν με μπογιά ακτιβίστριες στον τάφο του Δαρβίνου

Βρετανία: Ακτιβίστριες λέρωσαν με μπογιά τον τάφο του Δαρβίνου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ Facebook Twitter
0

Με μπογιά λέρωσαν σήμερα με μπογιά τον τάφο του Βρετανού φυσιοδίφη Κάρολου Δαρβίνου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, ακτιβίστριες της οργάνωσης Just Stop Oil κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ακτιβιστές της Just Stop Oil έχουν πραγματοποιήσει αριθμό προβεβλημένων διαμαρτυριών στη Βρετανία, μεταξύ άλλων διακόπτοντας αθλητικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, λερώνοντας με μπογιά το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο και ρίχνοντας σούπα σε πίνακες του Βαν Γκογκ.

Αυτή τη φορά, οι ακτιβίστριες έγραψαν με πορτοκαλί μπογιά «Το 1,5 πέθανε» πάνω στη λευκή μαρμάρινη επιφάνεια της ταφόπλακας. Πρόκειται για αναφορά στην πρόσφατη είδηση ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες υπερέβησαν κατά το 2024 για πρώτη φορά τον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της εποχής πριν από τη βιομηχανική επανάσταση.

«Ξεπεράσαμε το όριο του 1,5 βαθμού που υποτίθεται ότι θα μας κρατούσε ασφαλείς», είπε μία από τις ακτιβίστριες. «Ο Δαρβίνος θα στριφογύριζε στον τάφο του, αν ήξερε ότι βρισκόμαστε στη μέση της έκτης μαζικής εξαφάνισης των ειδών».

Ο Δαρβίνος, γνωστός για τη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών δια της φυσικής επιλογής, πέθανε το 1882. Είναι ενταφιασμένος στη Γωνιά των Επιστημόνων του Αββαείου του Ουέστμινστερ, όπου έχουν επίσης ταφεί ο Ισαάκ Νεύτων και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως δύο ακτιβίστριες μπήκαν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ- όπου τελούνται οι γάμοι, οι στέψεις και οι ταφές των βασιλέων της Βρετανίας και το οποίο αποτελεί μείζον τουριστικό αξιοθέατο- και έβαψαν με μπογιά σε σπρέι τον τάφο του Δαρβίνου.

Aπό την πλευρά της, η εκκλησία επιβεβαίωσε το περιστατικό με δήλωσή της. «Οι συντηρητές του Αββαείου ανέλαβαν αμέσως δράση για να καθαρίσουν το μνημείο και δεν περιμένουν ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε μόνιμη ζημιά. Η αστυνομία κλήθηκε επιτόπου και επιλήφθηκε του επεισοδίου. Το Αββαείο παραμένει ανοικτό για επισκέπτες και πιστούς», δήλωσε εκπρόσωπος.

Επίσης, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως δύο γυναίκες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Λονδίνου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σερβία: Οι αρχές παρακολουθούν παράνομα δημοσιογράφους και ακτιβιστές με λογισμικό κατασκοπείας

Διεθνή / Σερβία: Οι αρχές παρακολουθούν παράνομα δημοσιογράφους και ακτιβιστές με λογισμικό κατασκοπείας

Η έκθεση αποκαλύπτει τη χρήση προϊόντων της ισραηλινής εταιρείας Cellebrite, που επιτρέπουν την παραβίαση κινητών συσκευών και την εξαγωγή δεδομένων, καθώς και τη χρήση του λογισμικού κατασκοπείας NoviSpy
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση αφήνει τους Ευρωπαίους αγρότες ευάλωτους στην ακροδεξιά, προειδοποιούν ακτιβιστές

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση αφήνει τους Ευρωπαίους αγρότες ευάλωτους στην ακροδεξιά, προειδοποιούν ακτιβιστές

Οι αγρότες, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας, αισθάνονται παραμελημένοι από την κοινωνία και τη μεταρρύθμιση των πολιτικών
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM