Βρετανία και Τουρκία υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη

Βρετανία και Τουρκία υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία και η Τουρκία θα υπογράψουν την Τρίτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που θα είναι η πρώτη μετά την εξασφάλιση της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο χώρες θα υπογράψουν μία συμφωνία που επαναλαμβάνει τους ισχύοντες εμπορικούς όρους ανάμεσα στην Άγκυρα και το Λονδίνο, αλλά η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου, Λις Τρας, εξέφρασε αισιοδοξία ότι σύντομα θα επιτευχθεί και ειδική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Η συμφωνία που αναμένουμε ότι θα υπογράψουμε αυτήν την εβδομάδα "κλειδώνει" τις ρυθμίσεις για εμπόριο χωρίς δασμούς και θα βοηθήσει την εμπορική σχέση μας. Θα παράσχει σιγουριά για χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη μεταποιητική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και τη χαλυβουργία», δήλωσε η Τρας.

«Τώρα, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για μια φιλόδοξη, εξατομικευμένη συμφωνία στο άμεσο μέλλον», συμπλήρωσε.

Η αξία αυτής της εμπορικής σχέσης ανήλθε σε 25,25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και η Βρετανία ανέφερε ότι είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί το αρμόδιο υπουργείο, έπειτα από εκείνες με την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Ελβετία και τη Νορβηγία.

Συνολικά το Λονδίνο έχει υπογράψει τώρα εμπορικές συμφωνίες με 62 χώρες, ενόψει της λήξης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, την 1η Ιανουαρίου, όταν θα αποχωρήσει από τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM