Βρετανία: Google και Oracle αναγκάστηκαν να κλείσουν υπολογιστές εξαιτίας του καύσωνα

Βρετανία: Εξαιτίας του καύσωνα, Google και Oracle αναγκάστηκαν να κλείσουν υπολογιστές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα δεν έπληξαν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα μηχανήματα. Η Google και η Oracle αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης στα data centers τους στο Λονδίνο. 

Στα data centers- μεγάλα κτίρια υψηλής ασφάλειας, με τράπεζες υπολογιστών που είναι πίσω από πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες- παράγεται τόσο μεγάλη θερμότητα που η ψύξη είναι απαραίτητη. 

Τόσο η Google όσο και η Oracle ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη αντιμετώπισαν προβλήματα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα οποία επιλύθηκαν την επόμενη ημέρα. 

Η Oracle ανέφερε προβλήματα στις 16:00 της Τρίτης. «Έπειτα από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στη νότια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο μονάδες ψύξης παρουσίασαν βλάβη, όταν απαιτήθηκε να λειτουργήσουν πάνω από τα όρια του σχεδιασμού τους», ανέφερε η εταιρεία. 

«Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο data center, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας κάποιων συστημάτων, ως μέτρο προστασίας», συμπλήρωσε η εταιρεία. 

Εν μέσω του σφοδρού καύσωνα, η υπερθέρμανση έπληξε και το κέντρο δεδομένων του Google Cloud στο Λονδίνο. Η εταιρεία ανέφερε ότι «υπήρξε μια βλάβη που σχετίζεται με την ψύξη σε ένα από τα κτίριά μας». 

Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς σε μηχανήματα και μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας, η εταιρεία ανέφερε ότι απενεργοποίησε κάποια από αυτά. Το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση επιδιορθώθηκε το πρωί της Τετάρτης και η εταιρεία ανέφερε ότι επηρεάστηκε «μικρός αριθμός» πελατών της. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ