Βρετανία: Google και Oracle αναγκάστηκαν να κλείσουν υπολογιστές εξαιτίας του καύσωνα

Βρετανία: Εξαιτίας του καύσωνα, Google και Oracle αναγκάστηκαν να κλείσουν υπολογιστές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα δεν έπληξαν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα μηχανήματα. Η Google και η Oracle αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα συστήματα ψύξης στα data centers τους στο Λονδίνο. 

Στα data centers- μεγάλα κτίρια υψηλής ασφάλειας, με τράπεζες υπολογιστών που είναι πίσω από πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες- παράγεται τόσο μεγάλη θερμότητα που η ψύξη είναι απαραίτητη. 

Τόσο η Google όσο και η Oracle ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη αντιμετώπισαν προβλήματα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τα οποία επιλύθηκαν την επόμενη ημέρα. 

Η Oracle ανέφερε προβλήματα στις 16:00 της Τρίτης. «Έπειτα από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στη νότια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, δύο μονάδες ψύξης παρουσίασαν βλάβη, όταν απαιτήθηκε να λειτουργήσουν πάνω από τα όρια του σχεδιασμού τους», ανέφερε η εταιρεία. 

«Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο data center, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας κάποιων συστημάτων, ως μέτρο προστασίας», συμπλήρωσε η εταιρεία. 

Εν μέσω του σφοδρού καύσωνα, η υπερθέρμανση έπληξε και το κέντρο δεδομένων του Google Cloud στο Λονδίνο. Η εταιρεία ανέφερε ότι «υπήρξε μια βλάβη που σχετίζεται με την ψύξη σε ένα από τα κτίριά μας». 

Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς σε μηχανήματα και μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας, η εταιρεία ανέφερε ότι απενεργοποίησε κάποια από αυτά. Το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση επιδιορθώθηκε το πρωί της Τετάρτης και η εταιρεία ανέφερε ότι επηρεάστηκε «μικρός αριθμός» πελατών της. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM