Βρετανία: Ερευνάται αν ο δράστης του Μάντσεστερ ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών

Βρετανία: Ερευνάται αν ο δράστης του Μάντσεστερ ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών Facebook Twitter
0

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας επικεντρώνουν την έρευνά τους, στο ενδεχόμενο ο Σαλμάν Αμπέντι να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, αλλά και στους πραγματικούς σκοπούς της πρόσφατης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στην Λιβύη.

 

Ο πατέρας του, Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος.

 

Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.

 

Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

 

“Είναι πιθανό, όπως φαίνεται ότι δεν έκανε την επίθεση μόνος του,” δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ.

 

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας, είναι ενδεχόμενο να παραμένει ελεύθερος, ενώ με την κινητοποίηση του στρατού εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

 

Πηγή: The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM