Η αστυνομία του Humberside στη Βρετανία, που εντόπισε ένα ανθρώπινο πόδι σε ένα μονοπάτι, ζήτησε από γυναίκες που έχασαν το αριστερό τους πόδι από το 2014 και στο εξής να έρθουν σε επαφή με τις αρχές.

 

Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν το πόδι σε ένα μονοπάτι στο New Waltham τον Απρίλιο του 2019. Η έρευνα οδηγεί πλέον στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως το πόδι να είναι κλινικό απόβλητο έπειτα από ιατρική διαδικασία ακρωτηριασμού.

 

Σύμφωνα με τις αρχές οι ιατροδικαστικές εξετάσεις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το πόδι αυτό άνηκε σε γυναίκα ηλικίας άνω των 16 ετών και ύψους περίπου 1,57μ.

 

Έχουν διεξαχθεί εκτεταμένες έρευνες τα τελευταία δύο χρόνια για αγνοούμενες, έχουν γίνει εγκληματολογικές εξετάσεις και ανάλυση DNA, αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο.

 

Η αστυνομία είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει παράσχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει ιδιωτικές ιατρικές διαδικασίες.

 

Ο ανώτερος επιθεωρητής Alan Curtis, που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε πως μία «Μια ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε ακούραστα για να εξακριβώσει την ταυτότητα του ατόμου και να καθορίσει πώς το μέρος του σώματος του βρέθηκε στο μονοπάτι. Μία εικασία είναι ότι το πόδι μπορεί να ήταν κλινικό απόβλητο έπειτα από χειρουργικό ακρωτηριασμό. Αυτή η εικασία δεν μπορεί να αποκλειστεί χωρίς πλήρη και διεξοδική έρευνα.

 

»Αν και αυτό ακούγεται πολύ περίεργο ως αίτημα, απευθύνουμε έκκληση σε οποιαδήποτε γυναίκα στην περιοχή είχε υποβληθεί σε ιατρική διαδικασία για να αφαιρέσει το αριστερό της πόδι από το 2014, να επικοινωνήσει μαζί μας».

 

Ο Curtis συνέχισε λέγοντας πως «Εάν είχατε υποβληθεί σε τέτοιο χειρουργείο τα τελευταία οκτώ χρόνια, είτε μέσω του ΕΣΥ είτε μέσω ιδιωτικών ιατρικών υπηρεσιών, θα σας ζητούσα να μας καλέσετε. Η κλήση σας θα αντιμετωπιστεί με τον απόλυτο σεβασμό και μυστικότητα».

 

«Παρακαλώ, οποιαδήποτε ανήκει σε αυτήν την κατηγορία να επικοινωνήσει μαζί μας» κατέληξε.

 

Με πληροφορίες του SkyNews