ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Βρετανία: Έβαλαν κάλτσα στο κεφάλι κύκνου - Κατακραυγή για την «απερίσκεπτη φάρσα»

Βρετανία: Βρέθηκε κύκνος με κάλτσα στο ράμφος - Κατακραυγή για την «απερίσκεπτη φάρσα» Facebook Twitter
0

Ένας κύκνος, με μία κάλτσα από το ράμφος του έως και τη μέση του λαιμού του, εντοπίστηκε στη Βρετανία με τις αρχές να κάνουν λόγο για μία «απερίσκεπτη φάρσα» που θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατό του.

Η αστυνομία πιστεύει πως η κάλτσα «φορέθηκε» σκόπιμα στον κύκνο. Αν δεν είχε αφαιρεθεί από το ζώο, που βρέθηκε στο Λίνκολν, στα Ανατολικά Μίντλαντς, αυτό θα μπορούσε να πεθάνει, είτε από πείνα, είτε από ασφυξία. Η αστυνομία, σε συνεργασία με την Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας προς τα Ζώα, έκανε έκκληση για μάρτυρες.

Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια Kate Burris η «απερίσκεπτη αυτή φάρσα θα μπορούσε να οδηγήσει στο να ταλαιπωρηθεί αυτός ο δύσμοιρος κύκνος για μεγάλο διάστημα και τελικά να πεθάνει». Καθώς είναι περίοδος αναπαραγωγής η Burris ανέφερε πως ο θάνατος του κύκνου μπορεί να σήμαινε και τον θάνατο των εξαρτημένων από αυτόν νεοσσών.

Τα άγρια πουλιά προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία και το να τα σκοτώσει, να τα τραυματίσει ή να τα έχει κάποιος στην κατοχή του χωρίς σχετική άδεια, αποτελεί αδίκημα. Η μέγιστη ποινή φυλάκισης φτάνει τους έξι μήνες ενώ μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.

Με πληροφορίες από BBC/Sky News

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ