Βρετανία: Δικαστήριο καταδίκασε πατέρα που πήγε την 7χρονη κόρη του διακοπές χωρίς την άδεια του σχολείου

Βρετανία: Δικαστήριο καταδίκασε πατέρα που πήγε την 7χρονη κόρη του διακοπές χωρίς την άδεια του σχολείου Facebook Twitter
Ο Τζον Πλατ δήλωσε ότι οι «σοκαριστικές» επιπτώσεις της απόφασης σημαίνουν ότι κάθε αδικαιολόγητη απουσία θα μετατρέπεται πλέον σε ποινικό αδίκημα.
2

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου καταδίκασε σήμερα έναν πατέρα, ο οποίος πήγε την κόρη του για διακοπές στη διάρκεια της περιόδου των μαθημάτων. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι οι γονείς θα πρέπει να τηρούν τους σχολικούς κανονισμούς και να μην αυθαιρετούν.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Τζον Πλατ ενήργησε παράνομα όταν πήγε την κόρη του ταξίδι στην Disney World στις ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2015, παρά την αντίθετη γνώμη των σχολικών αρχών. Η απόφαση αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε όποιον γονέα επιχειρήσει μελλοντικά να κάνει κάτι ανάλογο σε αγγλικό σχολείο, χωρίς την έγκριση της διεύθυνσης.

«Οι αδικαιολόγητες απουσίες προκαλούν αναστάτωση, όχι μόνο στο παιδί (που απουσιάζει) αλλά και στην εργασία των άλλων μαθητών», ισχυρίστηκε η Μπρέντα Χέιλ, η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου. «Αν ένας μαθητής μπορεί να απουσιάσει όποτε βολεύει τον γονέα, τότε μπορούν και οι άλλοι».

Ο Πλατ είχε αρνηθεί να καταβάλει πρόστιμο 120 λιρών που του είχαν επιβάλλει οι τοπικές αρχές, επειδή είχε πάει την κόρη του, η οποία τότε ήταν επτά ετών, διακοπές παρά τις αντιρρήσεις του σχολείου της, που βρίσκεται στη Νήσο Γουάιτ, κοντά στις ακτές της νότιας Αγγλίας. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι η κόρη του είχε παρακολουθήσει στη διάρκεια του χρόνου πάνω από το 90% του σχολικού χρόνου, και ως εκ τούτου παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα.

Την άποψη αυτή είχαν υποστηρίξει κατώτερα δικαστήρια, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η «κανονική» παρακολούθηση σημαίνει «σύμφωνη με τους κανονισμούς που έχει ορίσει το σχολείο». Η υπόθεση θα επανέλθει τώρα σε κατώτερο δικαστήριο.

Ο Πλατ δήλωσε ότι οι «σοκαριστικές» επιπτώσεις της απόφασης σημαίνουν ότι κάθε αδικαιολόγητη απουσία θα μετατρέπεται πλέον σε ποινικό αδίκημα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια