Βραζιλία: Τουλάχιστον 65 οι νεκροί από τις πλημμύρες- Ανάμεσά τους 19 παιδιά

Βραζιλία πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 2.400 έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βραζιλία τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις αρχές του Σάο Πάολο, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 17 γυναίκες, 21 άνδρες και 19 παιδιά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ποσότητα του νερού που έπεσε μέσα σε 24 ώρες στο Σαν Σεμπαστιάν, ξεπέρασε τα 680 χιλιοστά βροχής.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρόκειται για ποσότητα διπλάσια από τον μηνιαίο μέσο όρο βροχόπτωσης στην περιοχή και τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε οποιαδήποτε τοποθεσία της Βραζιλίας στην ιστορία.

Μετά τον εντοπισμό χθες Κυριακή το απόγευμα του πτώματος του 65ου θύματος, τα σωστικά συνεργεία έβαλαν τέλος στις έρευνες στη συνοικία Βίλα Σαΐ στο Σαν Σεμπαστιάν, την περιοχή που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo News, που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην πολιτική προστασία.

Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, ο Ταρκίζιου ντε Φρέιτας, παραδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη πως το σύστημα προειδοποίησης των κατοίκων με SMS δεν επέτρεψε να αποφευχθεί η τραγωδία. Υποσχέθηκε πως θα εγκατασταθούν σειρήνες στις περιοχές υψηλού κινδύνου και ότι θα οικοδομηθούν νέες κατοικίες για τους άστεγους.

Ειδικοί αποδίδουν την καταστροφή, την πολλοστή αυτής της φύσης που ζει τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής, στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανεξέλεγκτης αστικοποίησης.

Σημειώνεται ότι 9,5 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν σε περιοχές εκτεθειμένες στον κίνδυνο κατολισθήσεων ή πλημμυρών, μεγάλο μέρος τους σε φαβέλες, οι οποίες στερούνται βασικές υποδομές, όπως η αποχέτευση, υπολόγιζε πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Επιτήρησης και Προειδοποίησης για Φυσικές Καταστροφές της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM