Βουκουρέστι: «Σαν να έπεσε πάνω μας τρένο», λέει ο οδηγός του λεωφορείου- Δικογραφία σε βάρος του

Βουκουρέστι: «Σαν να έπεσε πάνω μας τρένο», λέει ο οδηγός του λεωφορείου- Δικογραφία σε βάρος του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ROBERT GHEMENT
0

Σε κατάσταση σοκ φέρεται να βρίσκεται ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες στο Βουκουρέστι

Ο 50χρονος οδηγός περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, που δηλώνει συντετριμμένος για τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Όπως εξηγεί, οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες, δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας. 

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», λέει. «Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός», προσθέτει.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα "από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός". Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», σημείωσε.

Δικογραφία εναντίον του 50χρονου οδηγού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ρουμανικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία με τις κατηγορίες εναντίον του 50χρονου οδηγού του τουριστικού λεωφορείου που προσέκρουσε στη μεταλλική αψίδα με την πινακίδα απαγόρευσης οχημάτων μεγάλου ύψους στην υπόγεια γέφυρα.

Ταυτόχρονα, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε κατασκευαστικά λάθη που ενδεχομένως συντέλεσαν στο δυστύχημα.

«Θα ήθελα να τους πω ένα συγγνώμη, δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι, δεν μπορούσα να προβλέψω αυτή την καταστροφή» δήλωσε ο οδηγός, προσθέτοντας ότι το GPS τον οδήγησε από αυτόν τον δρόμο. «Τελευταία στιγμή αποφάσισα να περάσω κάτω από την γέφυρα, μόλις είδα την σήμανση φρέναρα αμέσως αλλά δεν πρόλαβα, σε ένα δευτερόλεπτο έγιναν όλα», πρόσθεσε.

Μέχρι να βγει το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου παραμένει ελεύθερος από τις ρουμανικές Αρχές με τον όρο να παρουσιάζεται οπότε τον καλεί η ρουμανική αστυνομία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Σημείο καρμανιόλα»

Οι τοπικές αρχές διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος σε έναν δρόμο όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Οι εργασίες ανακατασκευής του τούνελ ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά η άσφαλτος στρώθηκε αμέσως μετά, και ενδεχομένως να μειώθηκε το ύψος για τα διερχόμενα οχήματα και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν οι -μοιραίοι- προειδοποιητικοί πυλώνες. Ειδικοί πραγματογνώμονες ερευνούν μεταξύ άλλων και τον λόγο για τον οποίο ο οδηγός του πούλμαν δεν αντιλήφθηκε την σηματοδότηση που προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος οχημάτων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM