Βουκουρέστι: Ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία - «Αν το υλικό του εμποδίου ήταν ελαφρύ, δε θα μιλούσαμε για τραγωδία»

Βουκουρέστι: Ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία - «Αν το υλικό του εμποδίου ήταν ελαφρύ, δε θα μιλούσαμε για τραγωδία» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνει η δικογραφία για τον οδηγό του πούλμαν που προσέκρουσε σε δοκό σήμανσης ύψους στο Βουκουρέστι. 

Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του, η δικογραφία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία σχηματισμού από τη ρουμανική αστυνομία και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι όποτε τον χρειάζονται. 

Ο Αλέξανδρος Ματθαίου επιβεβαίωσε ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

«Ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το aircondition που βρισκόταν στην οροφή. Έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα» ανέφερε για τις συνθήκες του δυστυχήματος. 

Ερωτηθείς για το αν ο οδηγός ήταν κουρασμένος ή έτρεχε στο δρόμο, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως το λεωφορείο έκανε αρκετές στάσεις στη διάρκεια της διαδρομής. 

«Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή» κατέληξε ο κ. Ματθαίου, συμπληρώνοντας πως ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή διότι το «το gps τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα».

ασδγ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ