Βίντεο με την Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε σκανδαλίζει τους Τούρκους

Βίντεο με την Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε σκανδαλίζει τους Τούρκους Facebook Twitter
4

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, επειδή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έδωσε εντολή να σταματήσει να προβάλλεται βίντεο της Λετίσια Κάστα στη Μπιενάλε.

Ο Γ. Μπουτάρης υποστήριξε, πως το υπ. Εξωτερικών, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, μεσολάβησε για να σταματήσει η προβολή του βίντεο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», μάλιστα, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Μπουτάρης σχολίασε ότι «Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.

Σύμφωνα με την Ε. Χρυσίδου το βίντεο που δημιούργησε ο εικαστικός Ange Leccia και έχει τίτλο «Νύμφη» (Nymphea), δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο. Μέχρι προχθές προβάλλονταν στο Αλατζά Ιμαρέτ. Η κοπέλα που παίζει στο βίντεο είναι η Λετίσια Κάστα, διάσημο μοντέλο και ηθοποιός της Γαλλίας.

Να σημειώσουμε ότι η προβολή του «επίμαχου» βίντεο, ενόχλησε Τούρκους επισκέπτες, επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM