Με την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα ασχολείται άρθρο της Bild, που τιτλοφορείται ως «Η χρεωκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δισ.».

 

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη προσγειώνεται μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα: η Άνγκελα Μέρκελ». Όπως μεταδίδει δημοσίευμα της DW, η Μέρκελ βρίσκεται στην τρίτη θέση στην λίστα των μισητών, ακολουθώντας τον Χίτλερ και Σόιμπλε, που κατατάσσονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

 

«Η Γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μια τέτοια σύγκριση είναι φυσιολογική στην Αθήνα: Εικόνες της Μέρκελ και του Σόιμπλε κυκλοφορούν εδώ για χρόνια με γένια του Χίτλερ, περιβραχιόνια με σβάστικα, σε τανκς ή ως φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Μέρκελ θέλει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο: Σήμερα και την Παρασκευή σκοπεύει να αποχαιρετήσει τις κρίσεις της - τη δημοσιονομική και την προσφυγική. Και οι δύο προέρχονται από εδώ – από την Ελλάδα», σημειώνει.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα φτάσει νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα και την ίδια ημέρα θα δειπνήσει στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει δεκτή από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση εργασίας με τον κ. Μητσοτάκη.