Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι στο κέντρο μεταναστών της Μόριας

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι στο κέντρο μεταναστών της Μόριας Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
0

Αστυνομικοί περπατούν ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Στον καταυλισμό με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά. Από χθες άρχισαν να εκδηλώνονται σποραδικές βίαιες ενέργειες μεταξύ νέων κυρίων ανδρών. Ανήμποροι να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τις συγκρούσεις -κυρίως ανάμεσα σε Άραβες και Αφγανούς- ήταν οι αστυνομικοί αφού η ύπαρξη στον καταυλισμό περισσότερων των 1000 παιδιών ηλικίας κάτω των οκτώ ετών δεν τους επιτρέπει να επιχειρήσουν είτε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης είτε με χημικά. Σήμερα λοιπόν αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικιστικού χαρακτήρα ομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM