Βενεζουέλα: Ένταλμα σύλληψης για προπονητή - Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών

Βενεζουέλα: Ένταλμα σύλληψης για προπονητή - Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Βενεζουέλας, Κένεθ Ζερεμέτα από τον Παναμά, εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παίκτριών του.

«Ένταλμα σύλληψης για τον Κένεθ Ζερεμέτα, ο οποίος καταγγέλθηκε από μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση», έγραψε στο Twitter ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, συνοδεύοντας την σχετική ανάρτηση με την φωτογραφία του εντάλματος.

«Επικαλούμαι συνταγματικά, το τεκμήριο αθωότητας, μέχρι να αποδειχθώ ένοχος», ανέφερε από την πλευρά του ο Ζερεμέτα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Βενεζουέλα (2008-2017), συνεργάσθηκε με περισσότερες από 600 παίκτριες και έφυγε από τη χώρα χωρίς ποινικό μητρώο.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τρίτη, η επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέινα Καστεγιάνος, η οποία ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων παικτριών στον κόσμο το 2017, δημοσίευσε μία επιστολή που συνυπογράφουν ακόμη 23 ποδοσφαιρίστριες, κατηγορώντας τον Ζερεμέτα για σεξουαλική κακοποίηση.

«Το 2020, μία από τις συμπαίκτριες μας, μάς εξομολογήθηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από την ηλικία των 14 ετών από τον προπονητή, από το 2014», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από την Καστεγιάνος.


 
Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του θύματος, ενώ ο Ζερεμέτα, που περιγράφεται ως «τέρας», ηγήθηκε αρκετών εθνικών ομάδων της Βενεζουέλας από το 2008 έως το 2017, κερδίζοντας δύο φορές τον τίτλο της Νότιας Αμερικής κάτω των 17 ετών και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή σε δύο Μουντιάλ με ισάριθμες παρουσίες στα ημιτελικά.

«Αποφασίσαμε να σπάσουμε την σιωπή για να αποτρέψουμε καταστάσεις σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από τον προπονητή ποδοσφαίρου, Κένεθ Ζερεμέτα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα», επισημαίνεται στην ανάρτηση και προστίθεται: «Μετά τις αποκαλύψεις, διάφορες συμπαίκτριες κατήγγειλαν εμπειρίες παρενόχλησης, ανώμαλες ερωτήσεις και προσκλήσεις, εκβιασμό για να παραμείνουν στην εθνική ομάδα, αιτήματα για δώρα εκτός πλαισίου, μασάζ και άλλα».

Μάλιστα, επικαλούμενες «ψυχικούς τραυματισμούς», οι παίκτριες αυτές, τονίζουν ότι μερικές από αυτές τις καταστάσεις «υποστηρίχθηκαν από μέλη της διοίκησης».

Ο Ζερεμέτα απολύθηκε το 2017, αφού κατήγγειλε τον «σοβαρό υποσιτισμό» των παικτριών του, τις οποίες χαρακτήρισε «ηρωίδες» καθώς η Βενεζουέλα αντιμετώπιζε έλλειψη τροφίμων μετά από οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Στη συνέχεια, έλαβε την υποστήριξη των παικτριών, οι οποίες τώρα υποδεικνύουν ότι ήταν θύματα «χειραγώγησης» υπό τον έλεγχό του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Διεθνή / Η Σάνα Μάριν και το τίμημα του να είσαι νέα, γυναίκα και στην εξουσία

Από την εκρηκτική της άνοδο στην πρωθυπουργία μέχρι την πρόωρη αποχώρηση και τη νέα ζωή μετά την πολιτική, η Σάνα Μάριν αφηγείται πώς η νεότητα και το φύλο της έγιναν άλλοτε πλεονέκτημα κι άλλοτε βάρος
LIFO NEWSROOM
Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM