Βέλγιο: Σε διαθεσιμότητα δάσκαλος επειδή έδειξε σε μαθητές σκίτσο του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ

Βέλγιο: Σε διαθεσιμότητα δάσκαλος επειδή έδειξε σε μαθητές σκίτσο του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ Facebook Twitter
0

Ένας δάσκαλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις Βρυξέλλες, επειδή έδειξε στους μαθητές του, ηλικίας 10-11 ετών, ένα σκίτσο που δημοσίευσε το Charlie Hebdo με τον προφήτη Μωάμεθ, το οποίο κρίθηκε «άσεμνο» από τη διεύθυνση του σχολείου.

Την πληροφορία, που αποκάλυψε η εφημερίδα La Libre Belgique, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της δημάρχου του Μόλενμπεκ, της συνοικίας των Βρυξελλών όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Ρασίντ Μπαργκούτι, «δύο ή τρεις γονείς» διαμαρτυρήθηκαν στη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου ότι ένα σκίτσο, που έδειχνε τα γεννητικά όργανα του προφήτη, παρουσιάστηκε «σε παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού».

Στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, μετά τη δολοφονία αυτόν τον μήνα του Γάλλου καθηγητή που είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ο εκπαιδευτικός στο Βέλγιο αποφάσισε να δείξει ένα από αυτά τα σκίτσα, που είχε ήδη δημοσιευτεί στο Charlie Hebdo.

Αφού ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό, το κατήγγειλε στον αρμόδιο εποπτικό φορέα, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δάσκαλος «κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και απομακρύνθηκε από το πόστο του», εξήγησε ο Μπαργκούτι. «Δεν πρόκειται για κύρωση, έγινε λόγω της έναρξης της πειθαρχικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Μια νέα ακρόαση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να αποφασιστεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

«Η απόφασή μας βασίζεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πρόκειται για άσεμνες εικόνες, εάν δεν επρόκειτο για τον προφήτη, θα λαμβάναμε την ίδια ακριβώς απόφαση», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου της δημάρχου Κατρίν Μουρό.

Το Μόλενμπεκ, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, έχει μια πολυπληθή μαροκινή κοινότητα. Είχε αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ένα «φυτώριο» του τζιχαντισμού στην Ευρώπη, όταν η έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13η Νοεμβρίου του 2015, με 130 νεκρούς, είχε καταδείξει ότι πολλοί δράστες προέρχονταν από εκεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM