Βέλγιο: 14χρονη που είχε πέσει θύμα βιασμού αυτοκτόνησε μετά την ανάρτηση του βίντεο

Βέλγιο: Πέντε νεαροί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τον βιασμό 14χρονης - Αυτοκτόνησε μετά την ανάρτηση βίντεο Facebook Twitter
BrusselsTimes
0

Πέντε άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών στο Βέλγιο, μετά την αυτοκτονία μιας 14χρονης, η οποία μπορεί να συνδέεται με τον βιασμό της και την ανάρτηση βίντεο σε social media, ανέφεραν σήμερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η εισαγγελία της Γάνδης, στη Φλάνδρα, επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί πέντε νέοι, οι τρεις εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι για «γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν από τον θάνατο του θύματος». Οι αρχές απέφυγαν ωστόσο να σχολιάσουν τις πληροφορίες των MME σύμφωνα με τις οποίες διενεργείται προκαταρκτική για «βιασμό», «προσβολή δημοσίας αιδούς» και «λήψη και μετάδοση εικόνων ικανών να πλήξουν την ακεραιότητα».

Οι δύο ενήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι τρεις ανήλικοι «τοποθετήθηκαν σε ειδικές δομές», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

«Ειδεχθές, δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν» αντέδρασε μέσω του Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ Βαν Κουίκερνμπορν. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και κάλεσε όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να λάβουν βοήθεια από ειδικούς. Τα γεγονότα ανάγονται στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με φλαμανδικά MME, η 14χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της τέσσερις ημέρες μετά τον ομαδικό βιασμό της σε ένα νεκροταφείο της Γάνδης.

Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την πράξη τους και οι εικόνες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο πιθανότατα έσπρωξε την έφηβη στην αυτοκτονία, όπως υποστηρίζει ο πατέρας της που μίλησε στην εφημερίδα Het Nieuwsblad. «Αυτές οι εικόνες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. O κόσμος της κατέρρευσε», είπε.

Αυτές οι εικόνες ήταν που οδήγησαν τις αρχές στους δράστες.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έφηβη, που κατοικούσε στην Γκαβέρ, πήγε στη Γάνδη πιστεύοντας ότι είχε ραντεβού με έναν φίλο. Όταν έφτασε στο ραντεβού όμως, στο κοιμητήριο, εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις νέοι και όλοι μαζί συμμετείχαν στον βιασμό της.

Η ένωση Child Focus ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα ηλεκτρονικά, σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, όπως μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, ανάρτηση εικόνων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, εκβιασμοί και άλλα.

Το 2020, ενδεχομένως και λόγω του πρώτου λοκντάουν που επιβλήθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία, ο αριθμός αυτών των υποθέσεων για τις οποίες ξεκίνησε έρευνα από τις αρχές αυξήθηκε κατά 65% σε σύγκριση με το 2019.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM