Αυτό είναι το ιδανικό φόντο σε βιντεοκλήσεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις

Αυτό είναι το ιδανικό φόντο σε βιντεοκλήσεις για να κερδίσεις τις εντυπώσεις Facebook Twitter
0

Υπάρχουν πολλοί που ξοδεύουν χρόνο ώστε να «στήσουν» ένα σκηνικό με φυτά και ράφια με βιβλία ως φόντο πριν ξεκινήσουν μία βιντεοκλήση.

Πλέον, αυτά τα πρόσωπα δικαιώνονται, καθώς σχετική έρευνα δείχνει ότι το φόντο παίζει ρόλο στην εντύπωση που δίνουν, για παράδειγμα σε ένα online meeting. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα φόντο με φυτά ή ράφια με βιβλία κάνει τον ομιλητή να δίνει καλύτερη εντύπωση στους άλλους που μετέχουν στη βιντεοκλήση.

Από την άλλη, αν κάποιος θέλει να πρωτοτυπήσει θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, αναφέρουν οι ερευνητές από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Durham, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι λιγότερο πιθανό να φανούν αξιόπιστοι ή ικανοί στους συνομιλητές τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 160 άτομα, που αξιολόγησαν φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν διαφορετικό φόντο και ποικίλες εκφράσεις. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 72 φωτογραφίες, 18 λευκών ανδρών και 18 λευκών γυναικών που είτε χαμογελούσαν, είτε είχαν ουδέτερη έκφραση.

Το φόντο πίσω τους ήταν ένα σαλόνι, μια θολή εικόνα σαλονιού, μια βιβλιοθήκη, φυτά εσωτερικού χώρου, ένας κενός τοίχος και ένας θαλάσσιος ίππος μπροστά από ένα παγόβουνο. Σε όλες τις φωτογραφίες τα άτομα ήταν τοποθετημένα έτσι ώστε να φαίνεται ότι συμμετέχουν σε βιντεοκλήση. 

Σύμφωνα με την έρευνα, μπροστά από το σαλόνι ή το πρωτότυπο σκηνικό με τον θαλάσσιο ίππο είναι λιγότερο πιθανό ο συνομιλητής να θεωρηθεί έμπιστος ή ικανός. Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την έρευνα, παίζει και το φύλο. Οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να θεωρηθούν πιο έμπιστες και ικανές, ανεξάρτητα από το φόντο. Επίσης η χαρούμενη έκφραση του προσώπου βοηθά σε αυτό.

«Προσπαθήστε να αποφύγετε να έχετε για φόντο ένα καινοτόμο σκηνικό ή τον προσωπικό σας χώρο. Ένα θολό σκηνικό είναι εντάξει, αλλά το ιδανικό είναι να έχετε πίσω σας φυτά ή βιβλιοθήκες», συμβούλευσε ο Πάντι Ρος, αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Durham. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM