Αυστρία: Η ακροδεξιά θα επιδιώξει νέα κυβερνητική συνεργασία με τον Κουρτς

Αυστρία: Η ακροδεξιά θα επιδιώξει νέα κυβερνητική συνεργασία με τον Κουρτς Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελεύθερων είναι διατεθειμένο να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Λαϊκό Κόμμα του πρώην καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, διαβεβαίωσε ανώτερο στέλεχός του.

«Απλά θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές στον δρόμο των κοινών μεταρρυθμίσεων, που εγκαταλείψατε πρόσφατα, υπό την πίεση του παλιού ÖVP», ανέφερε ο Χέρμπερτ Κικλ σε ανάρτησή του στο Facebook. «Αυτό θα ήθελε η πλειοψηφία» των πολιτών, υποστήριξε ο Κικλ. Η κυβέρνηση συνασπισμού των δύο κομμάτων κατέρρευσε τον Μάιο, μετά την αποκάλυψη του βίντεο στο οποίο ο ηγέτης των Ελεύθερων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε προσφέρει αναθέσεις στα πεδία των υποδομών και των μέσων ενημέρωσης σε μια γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε μυστικά σε μια βίλα στο ισπανικό νησί Ιμπίθα.

Όταν ο Κουρτς απέπεμψε τον Κικλ μετά την παραίτηση του Στράχε, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί του FPÖ παραιτήθηκαν και το ακροδεξιό κόμμα τάχθηκε υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών όταν υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Κουρτς στη Βουλή. Ο Κουρτς θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι Ελεύθεροι να ταχθούν ξανά στο πλευρό των Σοσιαλδημοκρατών, διαβεβαίωσε ο Κικλ, ωστόσο πρόσθεσε ότι θέτει όρους: το κόμμα του πρέπει να πάρει πίσω τα υπουργεία που διέθετε. Το τρέχον διάστημα την εξουσία στην Αυστρία ασκεί μεταβατική κυβέρνηση, ως τις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM