Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν επειδή «πίνουν πολύ νερό»

Αυστραλία: Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν επειδή «πίνουν πολύ νερό» Facebook Twitter
2

Πάνω από 10.000 καμήλες θα θανατωθούν στη, χειμαζόμενη από φονικές πυρκαγιές και ακραία ξηρασία, Αυστραλία, σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους καθώς «πίνουν πολύ νερό».

Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης - που θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη μετά από την ανάλογη εντολή των αβορίγινων ηγετών της περιοχής Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara - έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που θα επιβαίνουν σε ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό - το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό.

«Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» λέει κάτοικος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) ο οποίος επισημαίνει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό. Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

«Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, τα κουφάρια τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν.

Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο - νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Με πληροφορίες από ABC Australia/Independent

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας τις βάλουν σε ένα container πλοίο να τις πάνε πίσω στην Ινδία και σε ασιατικά κράτη που τις χρειάζονται. Δεν είναι ανάγκη να τις σκοτώσουν. Έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί οι Αυστραλοί.