Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Σύρου προέδρου διαγνώστηκε με λευχαιμία

Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Σύρου προέδρου διαγνώστηκε με λευχαιμία Facebook Twitter
Άσμα αλ-Άσαντ/ Φωτ.: EPA
0

Η Άσμα αλ-Άσαντ, η σύζυγος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, διαγνώσθηκε με λευχαιμία, ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε ανακοινωθεί πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 48χρονη Άσμα θα υποβληθεί σε πρωτόκολλο ειδικής θεραπευτικής αγωγής που απαιτεί την απομόνωσή της και ότι ως εκ τούτου θα απέχει από δημόσιες υποχρεώσεις.

Τον Αύγουστο του 2019, η Άσμα είχε ανακοινώσει πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού, για τον οποίο είχε πει πως διαγνώσθηκε σε πρώιμο στάδιο.

Αφότου η Συρία βυθίσθηκε στον πόλεμο το 2011, αυτή η γεννημένη στη Βρετανία πρώην επενδυτική τραπεζίτρια ανέλαβε το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντάται με οικογένειες φονευθέντων στρατιωτών και ως εκ τούτου έχει επίσης γίνει μισητή από την αντιπολίτευση.

Είναι επικεφαλής του Syria Trust for Development (Συριακό Καταπίστευμα για την Ανάπτυξη), μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης που λειτουργεί σαν ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις αρωγής και ανάπτυξης στη Συρία.

Πέρυσι είχε συνοδεύσει το σύζυγό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του μετά το 2011. Συναντήθηκε με την σεΐχα Φάτιμα μπιντ Μουμπάρακ, τη μητέρα του προέδρου των Εμιράτων, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που θεωρήθηκε δημόσια ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου της στις δημόσιες υποθέσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM