Αρνήθηκε η Σ. Αραβία να γίνει μη μόνιμο μέλος του Σ.Α του ΟΗΕ

Αρνήθηκε η Σ. Αραβία να γίνει μη μόνιμο μέλος του Σ.Α του ΟΗΕ Facebook Twitter
1

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα πως αρνείται να αποτελέσει μη μόνιμο μέλος του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μάλιστα, η παραίτησή της ήρθε εντελώς απροσδόκητα, επειδή η υποψηφιότητα της ήταν  γνωστή πολύ καιρό πριν και είχε υποστηριχθεί ένθερμα από τα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη αλλά και τις ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά, που παραιτείται χώρα από μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας λίγη ώρα μετά την εκλογή της από την Γενική Συνέλευση. Η πρώτη φορά στην στην 67χρονη ιστορία του ΟΗΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Σ.Α εισέρχονται κράτη, ως μη μόνιμα, με κυλιόμενες αλλαγές. Τώρα, ήταν η σειρά της Σαουδικής Αραβίας, που ωστόσο αρνήθηκε επικαλούμενη ότι το σώμα έχει «δύο μέτρα και σταθμά» τα οποία δεν διευκολύνουν καθόλου την ειρηνική επίλυση διεθνών διενέξεων και πολέμων.

«Το βασίλειο θεωρεί ότι η μέθοδος λειτουργίας και τα δύο μέτρα και σταθμά του Συμβουλίου Ασφαλείας του στερούν τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σε σχέση με την παγκόσμια ειρήνη», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Μάλιστα, το υπ.εξωτερικών της χώρας, είπε ότι η Σ. Αραβία θα διατηρήσει την άρνησή της μέχρι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς όμως να εξηγήσει ποιες είναι αυτές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM