Αποτροπιασμός και οργή για το βίντεο με την ομοφοβική επίθεση και δολοφονία 14χρονου στο Ιράκ

Αποτροπιασμός και οργή για το βίντεο με την ομοφοβική επίθεση και δολοφονία 14χρονου στο Ιράκ Facebook Twitter
1

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η άγρια δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε στο Ιράκ, μετά από μια επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα.

Νεαροί που υποψιάζονταν ότι ο έφηβος ήταν ομοφυλόφιλος, τον χτυπούν, τον καθυβρίζουν και μετά τα φονικά χτυπήματα τον καταγράφουν σε βίντεο ενώ αργοπεθαίνει.

Η επίθεση εναντίον του Hamoudi al-Mutairi, 14 ετών φέρεται να έλαβε χώρα κοντά στο σπίτι του εφήβου στο Γιαρμούκ της Βαγδάτης.

Το βίντεο, το οποίο έγινε viral στα social media, δείχνει τον Hamoudi στο έδαφος να αιμορραγεί ενώ φωνές ακούγονται να εκτοξεύουν εναντίον του ομοφοβικά σχόλια και να τον ρωτάνε «ποιος είναι ο φίλος σου;».

Η κυβέρνηση και οι αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τη βίαιη δολοφονία και το βίντεο και πολλοί χρήστες εκφράζουν την οργή τους κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της αποτρόπαιας δολοφονίας και προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τη δημοσιότητα.

Για την ώρα, η δολοφονία του Hamoudi al-Mutairi, μεταδίδεται από ανεξάρτητα μίντια και ακτιβιστές ενώ φέρεται να έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Ο Mustafa Kadhim, ένας χρήστης του Τwitter, υπενθύμισε ότι οι δράστες μπορεί να γλιτώσουν.

«Όταν η ομοφυλοφιλία είναι ένα έγκλημα σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, όταν ο ισλαμικός νόμος είναι η πηγή του ιρακινού συντάγματος και του νόμου, ο εγκληματίας θα βρει νομική κάλυψη για τα εγκλήματά του εναντίον αυτής της ομάδας ανθρώπων».

Άτομα της LGBTκοινότητας και ιδιαίτερα άντρες με εμφάνιση που θεωρείται θηλυπρεπής, γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στη Βαγδάτη και το Ιράκ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
...Τι να πει, κανείς με την ανθρώπινη θηριωδία που μας δέρνει.Απ' ότι αντιλαμβάνομαι, από ξένα άρθρα, το παιδί το ξεκοιλιάσανε, με την κυριολεκτική έννοια, του πέταξαν τα έντερα έξω. Τραγικό!επίσης:"In the last couple of months, another worrying trend has emerged. Between August and September, four high-profile women have been assassinated. They lived in different cities and had different occupations. They only had two common traits: They were all women and they were all successful in their respective fields."https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/plight-iraqi-women-181010132232807.html