Αποθεραπεύτηκε η σύζυγος του Τζάστιν Τρουντό: «Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη»

Αποθεραπεύτηκε η σύζυγος του Τζάστιν Τρουντό: «Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη» Facebook Twitter
0

Η σύζυγος του Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε πως αποθεραπεύτηκε μετά τη μόλυνσή της από κορωνοϊό, εξέλιξη που είχε αναγκάσει τον Καναδό πρωθυπουργό να τεθεί σε απομόνωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Έλαβα θετική διάγνωση από τον γιατρό μου και τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Οτάβας», ανέφερε η Σοφί Γκρεγκουάρ Τρουντό, σε ανάρτηση στο Facebook. Η ίδια είχε διαγνωστεί πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 στις 12 Μαρτίου, αφού επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

Η διάγνωση ανάγκασε τον Τζάστιν Τρουντό, που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, από όπου, όντας έκτοτε σε απομόνωση, παραχωρεί καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου μπροστά στη σκάλα της εισόδου. 

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τρουντό ευχαρίστησε επίσης «όλους εκείνους και όλες εκείνες που [της] απηύθυναν τις καλύτερες ευχές τους», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη» και προέτρεψε τους συμπολίτες της να «τηρούν τα πρωτόκολλα» του υπουργείου Υγείας και να «μείνουν σπίτι».

Νωρίτερα χθες ο Καναδός πρωθυπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί στη συνέντευξή του πως σκοπεύει να παραμείνει στην πρωθυπουργική κατοικία μαζί με την οικογένειά του μέχρι νεοτέρας, παρότι η περίοδος απομόνωσης για 14 ημέρες ολοκληρώθηκε.

«Συνεχίζω να ακολουθώ τις συστάσεις των ειδικών σε θέματα υγείας. Και όπως πρέπει να ξέρουν οι πάντες, πρέπει να μένουμε σπίτι μας, να απομονωνόμαστε όσο περισσότερο είναι δυνατόν, και να μη βγαίνουμε παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ