Σε καραντίνα ο Τζαστίν Τριντό - Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός του

Σε καραντίνα ο Τζαστίν Τριντό - Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός του Facebook Twitter
0

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η 44χρονη σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, επιβεβαιώθηκε μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

Παρότι «η κατάσταση της υγείας» του καναδού πρωθυπουργού «είναι καλή» και «δεν εμφανίζει» προς το παρόν «κανένα σύμπτωμα», θα παραμείνει «προληπτικά» και κατόπιν «σύστασης των γιατρών» σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η σύζυγος του καναδού πρωθυπουργού αισθάνεται «καλά» και τα συμπτώματα που έχει παραμένουν «ήπια», κατά την ίδια πηγή. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Ο 48χρονος Τριντό δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του, που διαβεβαίωσε πως θα απευθυνθεί στους Καναδούς αργότερα σήμερα.

Ο καναδός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατά την ανακοίνωση.

Στον Καναδά καταγράφονταν μέχρι χθες Πέμπτη πάνω από 150 κρούσματα του κορωνοϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο ασθενούς.

Σε προσωπικό μήνυμά της προς τους Καναδούς, η Γκρεγκουάρ-Τριντό καθησύχασε τους συμπατριώτες της για την κατάστασή της. «Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού, πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM