Αντίθετες οι ΗΠΑ στη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών για τα πολύνεκρα επεισόδια στη Γάζα

Αντίθετες οι ΗΠΑ στη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών για τα πολύνεκρα επεισόδια στη Γάζα Facebook Twitter
1

Οι ΗΠΑ παρεμπόδισαν πρωτοβουλία του Κουβέιτ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ερευνών στη Λωρίδα της Γάζας για τα χθεσινά πολύνεκρα επεισόδια. 

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, την Παρασκευή, κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Το Κουβέιτ πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκριθεί ένα ψήφισμα υπέρ της διεξαγωγής ανεξάρτητων ερευνών αλλά οι ΗΠΑ εμπόδισαν την πρωτοβουλία, όπως είχαν πράξει και πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Η Ουάσινγκτον απέτρεψε εκ νέου το ενδεχόμενο να εκδοθεί ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διακόπτοντας τη διαδικασία της σιωπής, που θα επέτρεπε την υιοθέτηση του κειμένου που πρότεινε το Κουβέιτ, εξήγησε διπλωμάτης χώρας-μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ τόνισε ότι, μένοντας άπρακτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας «ενθαρρύνει το Ισραήλ» να συνεχίσει τη «σφαγή» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Παλαιστίνιοι να ζητήσουν να τοποθετηθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δίνοντας την «εντολή» να διενεργηθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές το ότι πριν από λίγο μία χώρα από τις δεκαπέντε έσπασε τη σιωπή ενώ οι άλλες δεκατέσσερις ήταν έτοιμες να υιοθετήσουν αυτή την ανακοίνωση», ανέφερε ο Μανσούρ.

«Αυτό είναι ανεύθυνο και δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας από μέρους της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», συμπλήρωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης, στην οποία έχει παραχωρηθεί καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον Οργανισμό.


«Αυτό είναι ένα θέμα που θα όφειλε να απασχολήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής του Κουβέιτ στον ΟΗΕ Μανσούρ αλ Οτάιμπι που διευκρίνισε ότι ζήτησε από το να υιοθετήσει ένα κείμενο πανομοιότυπο με εκείνο που είχε υποβάλει την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι ΗΠΑ το εμπόδισαν. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια