Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για το ημιαυτόματο για παιδιά - «Όπως το όπλο του μπαμπά και της μαμάς»

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για το ημιαυτόματο τουφέκι για παιδιά - «Όπως το όπλο του μπαμπά και της μαμάς» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Το JR-15, ημιαυτόματο τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά, με βάση το είδος όπλου που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές σφαγές στις ΗΠΑ, έκανε τον περασμένο μήνα την εμφάνισή του στην αγορά, προκαλώντας οργή σε οργανώσεις στρατευμένες στην καταπολέμηση της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Είναι «το πρώτο από πολλά όπλα που θα βοηθήσουν τους ενηλίκους να εξοικειώσουν τα παιδιά τους με την αθλητική δραστηριότητα της σκόπευσης, με κάθε ασφάλεια», διαβεβαιώνει η εταιρεία WEE1 Tactical, η οποία διαφημίζει στον ιστότοπό της ένα τουφέκι «όπως το όπλο του μπαμπά και της μαμάς».

Το JR-15 (από το «τζούνιορ») έχει μήκος 80 εκατοστά και ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό. Παίρνει γεμιστήρες 5 και 10 φυσιγγίων, διαμετρήματος 0,22 long rifle. Άρχισε να διατίθεται στην αγορά στα μέσα Ιανουαρίου, στην τιμή των 389 δολαρίων.

Το μοντέλο για τους ενηλίκους, το AR-15, είναι η πολιτική εκδοχή τουφεκιού εφόδου στρατιωτικού τύπου. Έχει χρησιμοποιηθεί σε αναρίθμητες σφαγές, ειδικά σε σχολεία, που σόκαραν τις ΗΠΑ.

Τα μακελειά με τη χρήση όπλων αποτελούν αιώνια μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Οι πρωτοβουλίες για να ελεγχθεί η πώλησή τους συνήθως καταλήγουν στα καλάθια των αχρήστων στο Κογκρέσο, όπου το ισχυρό λόμπι των όπλων, η NRA, διαθέτει μεγάλη επιρροή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM