Αντιδράσεις στην Ιταλία μετά την απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να «πληρώσει τον λογαριασμό των ηλίθιων»

Αντιδράσεις στην Ιταλία μετά την απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να «πληρώσει τον λογαριασμό των ηλίθιων» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε «εθνικό» θέμα έχει μετατραπεί στην Ιταλία η απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να πληρώσει μέσω του πρέσβη στην Αλβανία τον απλήρωτο λογαριασμό Ιταλών τουριστών στη χώρα του Έντι Ράμα. 

Συγκεκριμένα, μια παρέα Ιταλών έφυγαν από ένα αλβανικό εστιατόριο χωρίς να πληρώσουν. Ο Έντι Ράμα, μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa, σημείωσε πως η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, ζήτησε από τον Ιταλό πρεσβευτή στην Αλβανία το εξής: «Πήγαινε και πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων, σε παρακαλώ».

«Κατόπιν σύστασης της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, προχωρήσαμε στην εξόφληση του λογαριασμού που άφησε απλήρωτο μια ομάδα Ιταλών τουριστών σε εστιατόριο στην πόλη Μπεράτ. Οι Ιταλοί σέβονται τους κανόνες και εξοφλούν τα χρέη τους και ελπίζουμε ότι επεισόδια αυτού του είδους δεν θα επαναληφθούν. Όσον αφορά το υπόλοιπο του λογαριασμού του εστιατορίου στο Μπεράτ που δεν πληρώθηκε από τους Ιταλούς τουρίστες, πρέπει να σημειωθεί ότι η πληρωμή ρευστοποιήθηκε με προσωπικά κεφάλαια της Μελόνι μέσω της Πρεσβείας, η οποία περιορίστηκε στη φυσική πραγματοποίηση της πληρωμής» ανέφερε η πρεσβεία σε ανάρτησή της στο Facebook.

Αντιδράσεις για την απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι 

Παρόλα αυτά, η απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ιταλία. 

«Να το πούμε απλά: αν πας σε ιταλικό beach bar και αφήσεις απλήρωτο το λογαριασμό 200 ευρώ για ομπρέλα και ξαπλώστρα, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση! Αυτά θα ήταν τα νέα σύνορα του τουριστικού εθνικισμού!» είπε, ασκώντας κριτική στη Μελόνι, η Ντανιέλα Ρουφίνο, μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Azione».

«Αν πάτε στη ντίσκο και μεθύσετε, μην ανησυχείτε: πάρτε το ταξί να γυρίσετε... πληρώνει ο Σαλβίνι. Βρίσκεστε σε διακοπές και θέλετε να αποδράσετε από ένα εστιατόριο χωρίς να πληρώσετε; Κανένα πρόβλημα... πληρώνει η Μελόνι! Ο Έντι Ράμα διαμαρτυρήθηκε στη Μελόνι για τον απλήρωτο λογαριασμό στην Αλβανία και εκείνη ζητά από την πρεσβεία των Τιράνων να πληρώσει... με τα χρήματα των φορολογουμένων» είπε στο ίδιο ύφος ο Ρικάρντο Μάγκι, γραμματέας του, επίσης αντιπολιτευόμενου «+Europe».

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, στη χώρα αναμένονται 500.000 επισκέπτες. Πολλοί είναι οι Ιταλοί που απέφυγαν τα εσωτερικά ταξίδια φέτος, λόγων των υψηλών τιμών, και ταξίδεψαν στην Αλβανία όπου τα καταλύματα και οι υποδομές στις πλαζ είναι φθηνότερες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM