«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε «ζώνη ασφαλείας» με εκτοπισμένους στη Γάζα

«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη «ζώνη ασφαλείας» στη Γάζα Facebook Twitter
Η περιοχή αλ-Μαουάσι έχει γεμίσει με Παλαιστίνιους που κοιμούνται σε σκηνές, από τότε που ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε την παράκτια περιοχή ως «ζώνη ασφαλείας»/ Φωτ.: EPA
0

Μάρτυρες στην περιοχή Χαν Γιουνίς περιέγραψαν σκηνές χάους μετά την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους ακόμη στην αλ-Μαουάσι στη Γάζα

Η Άταφ αλ-Σαάρ, η οποία εκτοπίστηκε από τη νότια πόλη, Ράφα, και βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, δήλωσε ότι το χτύπημα συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και προκάλεσε πυρκαγιά. «Οι άνθρωποι ήταν θαμμένοι στην άμμο. Τους ανέσυραν ως μέλη σωμάτων», είπε σε δημοσιογράφο του Associated Press.

«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη «ζώνη ασφαλείας» στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η περιοχή αλ-Μαουάσι έχει γεμίσει με Παλαιστίνιους που κοιμούνται σε σκηνές, από τότε που ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε την παράκτια περιοχή ως «ζώνη ασφαλείας» κατά τη διάρκεια των χερσαίων εισβολών στη Χαν Γιουνίς και στη γειτονική Ράφα.

Γάζα: «Η καρδιά μου πάει σε αυτούς που επιβίωσαν» μετά τις επιθέσεις στις σκηνές

Ο αγγειοχειρουργός Μπάρα Ζουχάιλι, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γάζα, περιέγραψε την επίδραση που έχουν οι επιθέσεις όπως αυτή στην αλ-Μαουάσι στους πολίτες. «Όταν ακούω για τέτοιες επιθέσεις, η καρδιά μου πάει σε αυτούς που επιβίωσαν», δήλωσε στο Al Jazeera.

Ο χειρουργός ήταν μάρτυρας μιας παρόμοιας επίθεσης σε καταυλισμό σκηνών στη Χαν Γιουνίς, την οποία οι Ισραηλινοί χαρακτήρισαν ως «ακριβή». Στο νοσοκομείο Νάσερ, παρατήρησε μια γυναίκα που κινούνταν ανήσυχα ανάμεσα στην εξάχρονη κόρη της, που πέθαινε από σοβαρά τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπό της, και στη εννιάχρονη κόρη της, που είχε υποστεί ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της.

«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη «ζώνη ασφαλείας» στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η επίθεση σε καταυλισμό στην αλ-Μαουάσι, δυτικά της Χαν Γιουνίς, είχε ως στόχο τον Σάμερ Ισμαήλ Χάντερ Αμπουντάκα, τον οποίο αναγνώρισε ως επικεφαλής της αεροπορικής μονάδας της Χαμάς.

Σε ανακοίνωση, ο στρατός δεν διευκρίνισε εάν ο αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στην επίθεση. Η Χαμάς χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Ισραήλ ως «ξεκάθαρο ψέμα».

«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη «ζώνη ασφαλείας» στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Οι αρχές της Γάζας ανέφεραν ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και άλλοι 60 τραυματίστηκαν. Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση της Χαμάς δεν συμπίπτουν με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, καθώς και με τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε και την «ακρίβεια του χτυπήματος». Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα στοιχεία που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα στο παρελθόν.

«Άνθρωποι θαμμένοι στην άμμο»: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη «ζώνη ασφαλείας» στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Το σύστημα υγείας στη βόρεια Γάζα υπόκειται σε «συστηματική» καταστροφή

Διευθυντές νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα απευθύνθηκαν μόλις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή.

Ακολουθεί μια σύνοψη των δηλώσεών τους:

  • Το σύστημα υγείας υπόκειται σε «συστηματική» και «μαζική» καταστροφή.
  • Οι ισραηλινές βομβαρδισμοί στη βόρεια Γάζα έχουν ενταθεί και επηρεάζουν άμεσα το σύστημα υγείας.
  • Το Ινδονησιακό Νοσοκομείο θα σταματήσει να λειτουργεί εντός 24 ωρών εάν δεν λάβει άμεσα το απαραίτητο καύσιμο.
  • Διεθνείς οργανισμοί πρέπει να παράσχουν ιατρικές προμήθειες.
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM