Ανησυχία στη Συρία: Οι Ελληνορθόδοξοι καλούν σε βοήθεια

Ανησυχία στη Συρία: Οι Ελληνορθόδοξοι καλούν σε βοήθεια Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που οι μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), με αιχμή του δόρατος τους τζιχαντιστές της Hayat Tahrir al Sham προελαύνουν και έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταλάβει το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η ι Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Συρίας καλεί την Ελλάδα και την Κύπρο να τους προστατέψουν.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της πόλης της Συρίας, όπως και οι υπόλοιποι χριστιανοί, θα διωχθούν από τους τζιχαντιστές και λοιπούς ακραίους ισλαμιστές που απαρτίζουν τις τάξεις των μαχητών που κατέλαβαν το Χαλέπι.

Με ανάρτηση στο Χ, η κοινότητα των Ελληνορθοδόξων της Συρίας αιτείται βοήθειας: 

«Προς τα αδέλφια μας στην Ελλάδα και την Κύπρο, σας καλούμε να προσευχηθείτε και να δράσετε για να προστατέψετε τον λαό σας στο Χαλέπι. Είναι δικοί σας· αν οι πολιτικοί προσπαθούν να σας κάνουν να ξεχάσετε, θυμηθείτε πως δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε ένα μέλος της οικογένειάς σας.»

Με νέα ανάρτηση την Κυριακή η κοινότητα των Ελληνορθοδόξων της Συρίας καλεί εκ νέου σε βοήθεια υπό τον φόβο των τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν ήδη να προβαίνουν σε σφαγές στρατιωτών που κάνουν το λάθος να τους παραδοθούν (συνιστά έγκλημα πολέμου):

Άμαχοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι και πολλά καταστήματα ήταν κλειστά σήμερα, καθώς οι τρομοκρατημένοι κάτοικοί της δεν βγήκαν από τα σπίτια τους. Η κίνηση, ωστόσο, παραμένει αυξημένη από πολίτες που εγκαταλείπουν την πόλη, λένε αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι.

Τα συριακά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από την πόλη ανασυντάσσονται τώρα και ενισχύσεις εστάλησαν επίσης για να συνδράμουν στην αντεπίθεση, σύμφωνα με πηγές από τον στρατό.

Οι αντάρτες είπαν σήμερα ότι προωθήθηκαν περαιτέρω στα νότια προάστια της πόλης και κατέλαβαν την πόλη Κανσίρ, σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν τον βασικό δρόμο εφοδιασμού του στρατού προς το Χαλέπι.

Πηγές από τις τάξεις των ανταρτών ισχυρίζονται επίσης πως κατέλαβαν το Σεΐχ Νατζάρ, μία από τις κυριότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Το AfD μοίρασε αεροπορικά εισιτήρια σε μετανάστες που τους λένε «να γυρίσουν πίσω στη χώρα καταγωγής τους»

Διεθνή / «Είναι ωραία και στη δική σας χώρα»: Στη Γερμανία, το AfD μοίρασε αεροπορικά εισιτήρια σε μετανάστες

Το ακροδεξιό, ξενοφοβικό κόμμα AfD μοίρασε σε 30.000 μετανάστες ψεύτικα αεροπορικά εισιτήρια με ημερομηνία αποχώρησης από τη Γερμανία την 23η Φεβρουαρίου, ημέρα των εθνικών εκλογών
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοιαισιοδοξούν ότι ο Τραμπ δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι αισιοδοξούν ότι ο Τραμπ δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία

Τι λένε οι Ευρωπαίοι σε ιδιωτικές συνομιλίες τους - Τι εκμυστηρεύονται συνεργάτες του Τραμπ - Ο στόχος για λύση του γόρδιου δεσμού του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τις πρώτες 100 ημέρες του νέου προέδρου των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Λος Άντζελες: Οι πλούσιοι κάτοικοι και οι ασφαλιστικές «ενοικιάζουν» ιδιώτες για να σβήνουν τις φωτιές

Διεθνή / Λος Άντζελες: Οι πλούσιοι κάτοικοι και οι ασφαλιστικές «ενοικιάζουν» ιδιώτες για να σβήνουν τις φωτιές

Ιδιώτες επιχειρούν ιδίως προκαταρκτικά, ασφαλίζοντας τα σπίτια των πλουσίων που έχουν συμπεριλάβει στα ασφαλιστικά τους συμβόλαια αυτή την υπηρεσία - Γιατί ξεσπούν αντιδράσεις και τι προσφέρουν πραγματικά
LIFO NEWSROOM