Ανησυχία στη Συρία: Οι Ελληνορθόδοξοι καλούν σε βοήθεια

Ανησυχία στη Συρία: Οι Ελληνορθόδοξοι καλούν σε βοήθεια Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Την ώρα που οι μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), με αιχμή του δόρατος τους τζιχαντιστές της Hayat Tahrir al Sham προελαύνουν και έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταλάβει το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η ι Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Συρίας καλεί την Ελλάδα και την Κύπρο να τους προστατέψουν.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της πόλης της Συρίας, όπως και οι υπόλοιποι χριστιανοί, θα διωχθούν από τους τζιχαντιστές και λοιπούς ακραίους ισλαμιστές που απαρτίζουν τις τάξεις των μαχητών που κατέλαβαν το Χαλέπι.

Με ανάρτηση στο Χ, η κοινότητα των Ελληνορθοδόξων της Συρίας αιτείται βοήθειας: 

«Προς τα αδέλφια μας στην Ελλάδα και την Κύπρο, σας καλούμε να προσευχηθείτε και να δράσετε για να προστατέψετε τον λαό σας στο Χαλέπι. Είναι δικοί σας· αν οι πολιτικοί προσπαθούν να σας κάνουν να ξεχάσετε, θυμηθείτε πως δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε ένα μέλος της οικογένειάς σας.»

Με νέα ανάρτηση την Κυριακή η κοινότητα των Ελληνορθοδόξων της Συρίας καλεί εκ νέου σε βοήθεια υπό τον φόβο των τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν ήδη να προβαίνουν σε σφαγές στρατιωτών που κάνουν το λάθος να τους παραδοθούν (συνιστά έγκλημα πολέμου):

Άμαχοι εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι και πολλά καταστήματα ήταν κλειστά σήμερα, καθώς οι τρομοκρατημένοι κάτοικοί της δεν βγήκαν από τα σπίτια τους. Η κίνηση, ωστόσο, παραμένει αυξημένη από πολίτες που εγκαταλείπουν την πόλη, λένε αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι.

Τα συριακά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από την πόλη ανασυντάσσονται τώρα και ενισχύσεις εστάλησαν επίσης για να συνδράμουν στην αντεπίθεση, σύμφωνα με πηγές από τον στρατό.

Οι αντάρτες είπαν σήμερα ότι προωθήθηκαν περαιτέρω στα νότια προάστια της πόλης και κατέλαβαν την πόλη Κανσίρ, σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν τον βασικό δρόμο εφοδιασμού του στρατού προς το Χαλέπι.

Πηγές από τις τάξεις των ανταρτών ισχυρίζονται επίσης πως κατέλαβαν το Σεΐχ Νατζάρ, μία από τις κυριότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM