Αναλένα Μπέρμποκ: Έγινε η πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Η Αναλένα Μπέρμποκ στον δρόμο Facebook Twitter
AP Photo/Michael Sohn
0

Η Αναλένα Μπέρμποκ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, γράφοντας ιστορία στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της διπλωματίας.

Η ανάληψη του ΥΠΕΞ Μπέρμποκ  έρχεται μετά από ταραχώδεις μήνες, καθώς πάλευε να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Όμως μετά από λάθη και μια κάπως αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, τα όνειρα της για μια πράσινη καγκελαρία άρχισαν να ξεθωριάζουν.

Η εκστρατεία της αμαυρώθηκε μετά κατηγορίες εις βάρος της για λογοκλοπή διάφορων αποσπασμάτων και καταχωρήσεις της Wikipedia χωρίς να τις πιστώσει σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο από άρθρα. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, και άλλα σκάνδαλα, όπως η αποτυχία της να καταχωρήσει επιπλέον πληρωμές στο κοινοβούλιο και οι ανακρίβειες στο βιογραφικό της.

Η Μπέρμποκ είναι απόφοιτη του London School of Economics και είναι μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το 2013. Έγινε συν-επικεφαλής των Πρασίνων το 2018.

Με πληροφορίες tagesschau

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM