Αναλένα Μπέρμποκ: Έγινε η πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Η Αναλένα Μπέρμποκ στον δρόμο Facebook Twitter
AP Photo/Michael Sohn
0

Η Αναλένα Μπέρμποκ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, γράφοντας ιστορία στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της διπλωματίας.

Η ανάληψη του ΥΠΕΞ Μπέρμποκ  έρχεται μετά από ταραχώδεις μήνες, καθώς πάλευε να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Όμως μετά από λάθη και μια κάπως αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, τα όνειρα της για μια πράσινη καγκελαρία άρχισαν να ξεθωριάζουν.

Η εκστρατεία της αμαυρώθηκε μετά κατηγορίες εις βάρος της για λογοκλοπή διάφορων αποσπασμάτων και καταχωρήσεις της Wikipedia χωρίς να τις πιστώσει σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο από άρθρα. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, και άλλα σκάνδαλα, όπως η αποτυχία της να καταχωρήσει επιπλέον πληρωμές στο κοινοβούλιο και οι ανακρίβειες στο βιογραφικό της.

Η Μπέρμποκ είναι απόφοιτη του London School of Economics και είναι μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το 2013. Έγινε συν-επικεφαλής των Πρασίνων το 2018.

Με πληροφορίες tagesschau

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM