Αμετανόητος ο δολοφόνος της Κοξ - Φώναξε στο δικαστήριο: Θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία

Αμετανόητος ο δολοφόνος της Κοξ - Φώναξε στο δικαστήριο: Θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Όταν ρωτήθηκε για το όνομά του στο δικαστήριο του Λονδίνου, ο Τόμας Μέιρ, που κατηγορείται για τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ, δήλωσε ότι: “τ' όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.”

Ο Μέιρ, 52 ετών, χρεώθηκε την Παρασκευή με τις κατηγορίες της δολοφονίας εκ προθέσεως, της βαριάς σωματικής βλάβης και της κατοχής πυροβόλου όπλου, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του West Yorkshire.

Ερωτηθείς στο Westminster από τους δικαστές για να επιβεβαιώσει το όνομά του, ο Μέιρ, είπε: «Το όνομά μου είναι ο θάνατος σε προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία». Ο δικαστής ρώτησε τότε τους δικηγόρους του κατηγορουμένου για να επιβεβαιώσουν ότι το όνομά του είναι Τόμας Μέιρ, κάτι που οι δικηγόροι έκαναν.

Αμετανόητος ο δολοφόνος της Κοξ - Φώναξε στο δικαστήριο: Θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία Facebook Twitter

Η βουλευτής των Εργατικών Jo Cox, 42 ετών, πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε από τον δράστη, έξω από τηη δημόσια βιβλιοθήκη του Birstall, όπου είχε πάει για να μιλήσει σε ψηφοφόρους υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε..

Ο Μέιρ ανήκει σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων σε ακροδεξιά οργάνωση του Λονδίνου ενώ φέρεται και ως οπαδός νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ