Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν «τον ιό της ηλθιότητας»

Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν «τον ιό της ηλθιότητας» Facebook Twitter
3

Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει έναν ιό που βρίσκεται στη μικροφύκη, ο οποίος προσβάλλει το ανθρώπινο DNA και μπορεί να αλλοιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου, επηρεάζοντας την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη.


Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα έχουν εντοπίσει τα ίχνη ενός ιού, γνωστού ως ATCV-1, στο λαιμό υγιών εθελοντών, ο οποίος φαίνεται να μειώνει τις ικανότητές τους.

Αρχικά οι ερευνητές εργαζόταν σε μια άλλη μελέτη σχετικά με τα μικρόβια του λαιμού μέχρι που ανακάλυψαν ίχνη του ATCV-1 σε δείγματα ανθρώπινου DNA. Η ερευνητική ομάδα του John Hopkins με επικεφαλής τον Robert Yolken δεν ήξερε τι είναι ο ATCV-1 και έπρεπε να προβεί σε αναζήτηση της βάσης δεδομένων για να μάθει περισσότερα για τον συγκεκριμένο ιό.

Ο καθηγητής James L. Van Etten του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα είπε στο Newsweek ότι για την ώρα δεν είναι γνωστό με ποιο τρόπο μεταδίδεται ο ιός αλλά «δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων ή μεταξύ ζώων. Εικάζω ότι αυτοί οι ιοί μολύνουν έναν άλλο μικροοργανισμό, εκτός από τη μικροφύκη που έχουμε μελετήσει... αυτός ο άλλος οργανισμός μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ιός εισβάλλει στον λαιμό», πρόσθεσε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Γαμώ το και είχα πει ότι θα χαρίσω στην επιστήμη τον εγκέφαλό μου για την ανακάλυψη αυτού του ιού,αλλά με προλάβανε.Αν και πιστευω ότι ορισμένες φορές γίνεται και κολλητικός.