ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Αλεξίσφαιροι χαρτοφύλακες, σωσίες και δοκιμαστές φαγητών: Πώς προστατεύεται ο Πούτιν από επίδοξους εκτελεστές του

Αλεξίσφαιροι χαρτοφύλακες, σωσίες και δοκιμαστές φαγητών: Πώς προστατεύεται ο Πούτιν από επίδοξους εκτελεστές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: GETTY IMAGES
0

Σωματοφύλακες με αλεξίσφαιρους χαρτοφύλακες και όπλα υψηλής ισχύος, δοκιμαστές φαγητών και φυσικά σωσίες είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους προστατεύεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, από επίδοξους εκτελεστές του.

Οι απειλές κατά του Πούτιν ήρθαν στο προσκήνιο την Πέμπτη, μετά τη δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο ίδιος ζήτησε από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να προσφέρει «μία μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ένας πρώην πράκτορας της KGB που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, «έχει προφανώς εμμονή τόσο με την ασφάλειά του όσο και με την υγεία του», προστατεύοντας τον εαυτό του από επίδοξους δολοφόνους αλλά και από την covid-19, αναφέρει η New York Post.

Οι σωματοφύλακές του αποτελούν  μία ειδική ομάδα μέσω στην Federal Protective Service (FSO) της Ρωσίας, η οποία έχει τις ρίζες της στο 1881, όταν ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Γ΄ περιστοιχιζόταν από φρουρούς, έπειτα από την εκτέλεση του πατέρα του από επαναστάτη που πέταξε βόμβα, σύμφωνα με τον Economist.

Φέρεται να είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς χαρτοφύλακες που χρησιμεύουν ως ασπίδες για την προστασία του Πούτιν και φέρουν ρωσικής κατασκευής πιστόλια SR-1 Vektor, 9 mm, γεμάτα με σφαίρες που διαπερνούν την πανοπλία.

Η επιλογή τους γίνονται με αυστηρά κριτήρια που αφορούν όχι μόνο τις φυσικές αντοχές που έχουν αλλά την ψυχολογία τους την ώρα που εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Οι διαδικασίες πριν από ένα ταξίδι

Πριν ταξιδέψει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικές μονάδες διεξάγουν έρευνα για τον προορισμό μήνες νωρίτερα, ελέγχοντας τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κοινού αλλά ακόμα και τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κίνδυνος φυσικής καταστροφής.

Και όπου μένει, ειδικές συσκευές δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα για να αποτρέψουν την εξ αποστάσεως πυροδότηση βόμβας, ενώ όλα τα κινητά και οι άλλες συσκευές στην ευρύτερη περιοχή ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Στον δρόμο, ο Πούτιν κινείται με μία οχηματοπομπή που αποτελείται από θωρακισμένα βαν, τα οποία  μεταφέρουν οπλισμένους πράκτορες και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Κατά την έξοδό του από το όχημα, περιστοιχίζεται από τέσσερις κύκλους ασφαλείας. Κάποιοι από τους προσωπικούς του σωματοφύλακες βρίσκονται πιο κοντά του, ενώ άλλοι κρυμμένοι ανάμεσα στα πλήθη. Την ίδια στιγμή, άλλοι ελέγχουν την περίμετρο, ενώ σε κοντινές στέγες βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Ο δοκιμαστής φαγητών

Ο Ρώσος πρόεδρος διαθέτει επίσης ένα άτομο που δοκιμάζει κάθε γεύμα που του σερβίρεται, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα δηλητηριαστεί, σύμφωνα με τον ιδρυτή του «Club des Chefs des Chefs», μία γαστρονομικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας μαγειρεύουν για αρχηγούς κρατών και μονάρχες σε όλο τον κόσμο.

Οι σωσίες

Εδώ και χρόνια διακινούνται φήμες πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες, ειδικά κατά την επίσκεψή του σε επικίνδυνες για τον ίδιο περιοχές.  Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται να αρνείται τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει το 2020 όταν λέει «όχι» κάθε φορά που του γίνεται μία τέτοια πρόταση.

Με πληροφορίες από New York Post

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ