Ακτιβιστής της PETA έριξε αμπούλα βρώμας μέσα στην μπουτίκ του οίκου Hermès στο Παρίσι

Η PETA έριξε αμπούλα βρώμας μέσα στην μπουτίκ του οίκου Hermès στο Παρίσι Facebook Twitter
Φωτ: Instagram
0

Ακτιβιστής της οργάνωσης PETA, πέταξε αμπούλα βρώμας μέσα στην μπουτίκ του οίκου Hermès, στην οδό Rue de Sèvres στο Παρίσι.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, συνέχισε την Πέμπτη τη δράση της, προκειμένου να παροτρύνει την Hermès να σταματήσει να πουλάει αντικείμενα, φτιαγμένα από δέρματα εξωτικών ζώων. Τότε ένας ακτιβιστής, φορώντας μία μπλούζα που έγραφε «Η Hermès βρωμάει θάνατο», πέταξε την αμπούλα μέσα στην μπουτίκ και αργότερα εκδιώχτηκε από το κατάστημα.

«Η Mimi Bekhechi, αντιπρόεδρος της PETA για την Ευρώπη, δήλωσε: «Είναι καιρός η Hermès να σταματήσει να αγνοεί τα δικαιώματα των ζώων,  ένα θέμα μείζονος σημασίας για τους σημερινούς καταναλωτές, οι οποίοι απορρίπτουν τις βιομηχανίες που περιορίζουν και βασανίζουν τα ζώα. Καλούμε την εταιρεία να γυρίσει την πλάτη της σε αυτές τις τακτικές που βρωμάνε θάνατο»

Συγκεκριμένα, η PETA πιέζει την Hermès να αποσύρει την «Birkin» τσάντα της, η οποία είναι φτιαγμένη από δέρμα κροκόδειλου και να δεσμευτεί σε μια εταιρική πολιτική κατά της χρήσης δερμάτων. Μετά τον θάνατο της ηθοποιού και τραγουδίστριας Jane Birkin το περασμένο καλοκαίρι, η PETA ζήτησε από τον γαλλικό οίκο πολυτελείας να αποσύρει τις τσάντες από δέρμα κροκόδειλου «έτσι ώστε να μη σκοτωθούν πλέον άλλα ζώα στο όνομά της».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η PETA αντιδρά στην πολιτική του οίκου HERMES

Τον Οκτώβριο, ακτιβιστής της οργάνωσης, μπήκε κρυφά στην επίδειξη  για την άνοιξη 2024, και κατάφερε να περπατήσει στην πασαρέλα κρατώντας μια πινακίδα διαμαρτυρίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Poorva Joshipura, διευθύντρια της PETA India, πραγματοποίησε επίσης διαμαρτυρία κατά της χρήσης από τις εταιρείες μόδας δερμάτων ζώων, έξω από μια μπουτίκ Hermes στη Βομβάη, φορώντας ένα κοστούμι από δέρμα αλιγάτορα.

Το 2021, μια παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα New Bond Street της Hermès στο Λονδίνο, όπου δύο ακτιβίστριες της PETA φορούσαν μάσκες βενετσιάνικου κροκόδειλου, ενώ κρατούσαν πλακάτ κατά της χρήσης δερμάτων, κομμένα στο σχήμα μιας τσάντας Kelly.

Η PETA έχει ισχυριστεί ότι ορισμένες τσάντες Hermès κατασκευάζονται με δέρματα ζώων που προέρχονται από φάρμες της Αυστραλίας, όπου οι κροκόδειλοι περιορίζονταν σε στενά κλουβιά ή σε μικρούς τσιμεντένιους λάκκους γεμάτους βρώμικο νερό πριν υποβληθούν σε ηλεκτροσόκ, συρθούν και σφαγιαστούν βίαια. Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων υποστήριξε επίσης ότι η χρήση δερμάτων ζώων, όπως αυτό των κροκοδείλων, από τη βιομηχανία μόδας αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης επικίνδυνων ιών στους ανθρώπους.

Ζητώντας την εταιρική δέσμευση για τη διακοπή της χρήσης δέρματος κροκόδειλου, η οργάνωση σημείωσε ότι άλλοι οίκοι πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των Burberry, Chanel, Mulberry, Victoria Beckham, Karl Lagerfeld, Paul Smith και Stella McCartney, έχουν απαγορεύσει τα εξωτικά δέρματα από τις συλλογές τους. Ωστόσο κάποιες από αυτές  χρησιμοποιούν εξωτικά δέρματα σε σημαντικό βαθμό.

Με πληροφορίες από WWD

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ