Καλλιτέχνης έκανε NFT τις Birkin -Άλλα έχασε τη δίκη με την Hermès

Καλλιτέχνες έκανε τις Birkin NFT -Άλλα έχασε τη δίκη με την Hermès Facebook Twitter
Φωτ: Instagram
0

Τα NFTs αποτελούν μια δυναμική τάση, δημιουργώντας έναν διαφορετικό χώρο στο εμπόριο τέχνης και την οικονομία.

Με τον κόσμο αυτό ασχολήθηκε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αποφάσισε ότι ένας καλλιτέχνης παραβίασε τα δικαιώματα του εμπορικού σήμα τους του οίκου Hermès, πουλώντας εικόνες με γούνινες τσάντες ως NFTs.

Η Hermès υπέβαλε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι ο καλλιτέχνης ήταν απλώς «ένας ψηφιακός κερδοσκόπος που επιδιώκει να πλουτίσει γρήγορα οικειοποιούμενος» το εμπορικό σήμα του brand.

Ο Μέισον Ροθτσάιλντ χρησιμοποίησε τη διάσημη Birkin, καλύπτοντας τη με γούνα, προκειμένου να παρουσιάσει μια συλλογή εικόνων που ονόμασε MetaBirkins. Το έργο του πουλήθηκε συνολικά για πάνω από 1 εκατ. δολάρια.

Οι ένορκοι έκριναν ότι ήταν πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές. Το δικαστήριο επιδίκασε στην Hermès αποζημίωση ύψους 133.000 δολαρίων για παραβίαση του εμπορικού σήματος, αλλοίωση και μια παραβίαση που ονομάζεται «cybersquatting», η οποία περιλαμβάνει την καταχώρηση ή τη χρήση του εμπορικού σήματος μιας μάρκας με κακή πίστη.

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ